Toyota e ringjallë modelin legjendarë Supra me përformanca tejet të mira. Toyota Supra po lenë përshtypje të jashtëzakonshme tek testuesit dhe tek konsumatoret. Kësaj makine vleren ja shton motori i tij me gjashtë cilindra me turbina, që ka gjithsej 335 kuaj fuqi. Nese po kerkoni një makinë kupe sportive atëhere ju sugjerojmë Toyota e re. Toyota 2020 së bashku me BMW Z4 të krijuara në Austri, janë shumë të ngjajshme si dhe kanë të njejtën fuqi elektrike. Pas një dekade të tërë kompania japoneze e lanësoj këtë makinë që e bëri debutimin e tijë në Detroi Auto Show.

Toyota Supra – Çmimi

  • Toyota Supra: 50,920 dollarë
  • Toyota Supra 3.0 Premium: 54,920 dollarë
  • Toyota Launch Edition: 56,180 dollarë

Të gjitha modelet e lartëcekura janë të mira në fushë të caktuar. Si model më standardë dhe më i qendrushem si në çmim ashtu edhe në përformancën e tij është modeli Premium. Toyota Supra premium përmban një ekran 8.8 inch me prekje shumë i përshtashem. Ka ulse që nxehen dhe shumë e shumë tjera funksionalitete standarde.

Toyota Supra 2020 nga mbrapa

Toyota Supra – Motori dhe përformanca

Toyota Supra vjen me transmetim automatik me tetë shpejtësi dhe vjen më terëheqje me goma të pasme (2X2). Ka pasur kritika për mungesen e transmetimit manual. Ka një shpejtësi mjaftë të madhe që arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 3.8 sekonda. Ndërsa shpejtësinë deri në 170 km/h e arrinë për 9.5 sekonda. Këto shifra e vendosin këtë makinë ne garë me disa makina tjera si Corvette Chevy, Porsche Cayman GTS dhe BMW M2. Në fakt Toyota e re është edhe më e shpejt se Supra e gjenerates së katërt që ka gjithsej 320 kuaj fuqi. Testuesit janë shprehur duke thënë se është turp që kjo makinë nuk ka transmetim manual. Mirpo disa burime thonë që nuk duhet ti humbim shpresat pasi që thuhet se ka mundësi që në të ardhmen të mundësohet edhe një transmetim manual.

Toyota Supra – Interiori dhe teknologjia

Materiali i makines është shumë i mirë. Sistemi informative është i ngritur dhe teknologjia e tij është bashkohore. Mipo interiori i Toyota 2020 është më shumë si BMW se sa si Toyota. Testuesit kanë shfaqur paknaqësi, për makinen dizajnin e tij të ulet që ka veshtirsi të shumta për hyrjen dhe daljen nga makina.