Makina.al është platformë që ju ofron shumë opsione për të gjetur makinën që i përshtatet nevojave tuaja dhe për shitjen e veturave të përdorura ose të reja. Është platforma më e re që e bënë ndërmjetësimin mes blerësit të makinave me shitësit. Makina.al i ndihmon blerësit të marrin vendimin e duhur në blerjen e makinës duke i dhënë informatat dhe mjetet që i nevojiten për ta gjetur veturen e që i përshtatet. Krijoni njoftim falas dhe shisni makinën tuaj shpejt.

Në vijim janë disa përgjigjie që do të ju ndihmojnë në shfrytëzimin më efikas të Makina.al

Si të krijoi një njoftim?

Për krijimin e njoftimit për shitjen e makinës tuaj, hapni llogarinë tuaj (nëse nuk keni llogari klikoni këtu për të hapur llogari). Ju mund të krijoni njoftime edhe pa hapur llogari vetëm duhet dhënë informatat përkatëse në fund të formularit. Klikoni në butonin Shisni Automjetin tuaj. Pastaj ju shfaqen opsionet Krijoni Njoftim dhe Shisni në mënyre direkte tek tregtarët e  automjeteve.  Në këtë rast ju zgjidhni opsionin Krijoni Njoftim.

Plotësimi i formularit për Njoftim

Hapi 1 – Detajet e makinës në njoftim

Së pari ju duhet ta caktoni llojin e makinës për njoftim. Këtë e bëni duke zgjedhur plotësuar opsionet e që kërkohen.

 • Zgjedhni gjendien – Zgjedhni nëse makina juaj është e përdorur, e përdorur e çertifikuar apo e re.
 • Zgjedhni markën: Zgjedhni markën e makinës tuaj pastaj opsioni për të zgjedhur modelin bëhet i disponueshëm.
 • Zgjidhni Llojin: Caktoni nëse makina juaj është Kupe, SUV , Hatchback apo ka formë tjetër. Zgjidhni opsionin përkatës.
 • Zgjidhni vitin: Caktoni vitin e prodhimit të makinës tuaj.

Pasi të keni plotësuar këto opsione ju duhet të caktoni të dhënat tjera për njoftim. Duhet të caktoni të dhëna si: Kilometrazha, llojin e karburantit, targat (Shqipëtare, Kosovare apo të huaja) . Pastaj opsionet tjera si: Motorri, Transmetimi, Gomat, ngjyra e jashtme dhe e brendshme dhe lokacioni. Vendndodhjen ju mund ta caktoni me anë të hartës që ju ofrohe. Ju mund ta caktoni atë duke e zvarritur në pikën e duhur apo duke shënuar vendndodhjen.

Hapi 2 – Karakteristikat e makinës tuaj

Tek hapi 2 lehtësisht ju mund ti caktoni disa nga opsionet që i posedon vetura juaj. Të gjitha opsionet e mundshme janë të shënuara dhe ju duhet të klikoni në checkbox të atyre opsioneve që makina juaj i disponon.

Hapi 3 – Ngarkoni fotografi të makinës në njoftim

Në këtë hapë ju duhet të ngarkoni fotografi të automjetit dhe kjo është e rëndësishme për njoftimin tuaj. Ju mund të ngarkoni deri në 18 fotografi. Madhësia e rekomanduar e fotove është: 800 x 470 px ose më e madhe. Ju mund të ngarkoni fotografi duke klikuar opsionin Zgjidhni Skedarët  dhe zgjidhni fotot nga folderi i caktuar.

Hapi 4 – Përshkruani makinën për njoftim

Jepni një përshkrim sa më të mirë të automjetit.  Në njoftim ju mund të aplikoni edhe disa fraza të dhëna nga ne varësisht sa ju përshtaten ato makinës tuaj.

 

Hapi 5 – Caktoni çmimin

Në këtë hapë ju duhet ta caktoni çmimin e automjetit tuaj. Mos vendosni presje apo pikë për të ndarë çmimin. Pra nëse automjeti kushton Pesë Mijë Euro shkruani 5000 jo 5.000 apo 5,000. Nëse çmimi i mëparshëm ka qenë më i lartë dhe është zbritur ju mund ta shfaqni këtë duke shkruar shumën e zbritur. Gjithashtu ju mund të vendosni tekst të personalizuar në vend të numrave. Pra mund ta shënoni “I diskutueshëm” nëse nuk keni caktuar një çmim.

Hapi 6 – Regjistroni Automjetin

Nëse keni pasur një llogari të hapur tani ju vetëm duhet të klikoni Regjistroni Automjetin  dhe shpërndahet njoftim i juaj. Në anën tjetër nëse nuk keni pasur llogari të hapur ju mund ta bëni këtë lehtësisht duke dhënë informatat tuaja. Pra ju duhet të shënoni informata si: Emri, Mbiemri, Numri telefonit, dhe të jepni një fjalkalim.

Si të fshijë njoftimin?

Për të fshirë një njoftim pasi që keni krijuar atë ju së pari duhet shkuar tek njoftimet tuaja. Këtë mund ta bëni duke klikuar tek ikona e profilit tuaj në pjesën e sipërme.

Pastaj i gjeni këto opsione:

 • Automjetet e mia
 • Ofertë nga tregtarët
 • Të preferuarat e mia
 • Kërkesat për tregti
 • Kërkesat për xhiro provë
 • Cilësimet e profilit
 • Shkyquni

 

Hapi 2 – Shkoni tek njoftimet tuaja

Në këtë rast ju duhet të klikoni opsionin Automjetet e mia. Ky opsion do të ju ridreitoj tek njoftimet që i keni shpërndarë.

Zgjedhni një njoftim të cilin dëshironi ta fshini nga webfaqja. Afroni mousin (miun) tek fotoja e automjetit nëse jeni në Desktop apo vetëm klikoni në foto nëse jeni në telefon. Kështu ju shfaqen opsionet Shënoni si të shitur, Ndryshoni, Çaktivizoni. 

Klikoni në opsionin Çaktivizoni për të larguar atë njoftim nga webfaqja, me ç’rast ai do të ruhet në llogarinë tuaj ku vetëm ju mund ta shihni.

Si të ndryshoi njoftimin?

Për të ndryshuar të dhënat në njoftim pasi që keni krijuar atë ju së pari duhet shkuar tek njoftimet tuaja. Këtë mund ta bëni duke klikuar tek ikona e profilit tuaj në pjesën e sipërme.

Pastaj i gjeni këto opsione:

 • Automjetet e mia
 • Ofertë nga tregtarët
 • Të preferuarat e mia
 • Kërkesat për tregti
 • Kërkesat për xhiro provë
 • Cilësimet e profilit
 • Shkyquni

Hapi 2 – Shkoni tek njoftimet tuaja

Në këtë rast ju duhet të klikoni opsionin Automjetet e mia. Ky opsion do të ju ridreitoj tek njoftimet që i keni shpërndarë.

Zgjedhni shpalljen të cilës dëshironi ti ndryshoni të dhëna. Afroni mousin (miun) tek fotoja e automjetit nëse jeni në Desktop apo vetëm klikoni në foto nëse jeni në telefon. Kështu në njoftim ju shfaqen opsionet Shënoni si të shitur, Ndryshoni, Çaktivizoni. 

Klikoni në opsionin Ndryshoni për të dalur tek opsionet e ndryshimit për një njoftim.

Në këtë rast do të ju shfaqen të gjitha opsionet përtë krijuar njoftim me ndryshimet që janë bërë më herët të cilat mund ti ndryshoni lehtësisht përsëri.

Si të krahasoni dy makina?

Ky opsion është shumë i dobishëm për të gjetur makinën ideale që i përshtatet nevojave tuaja në Makina.al. Për krahasimin e dy makinave ju duhet të klikoni opsionin në pjesën e sipërme si në foto:

Krahasoni njoftim ne Makina.al

Pasi të keni klikuar këtë opsion ju shfaqet ndërfaqja për krahasimin e dy apo më shumë makinave. Për të shtuar një makinë për krahasim ju duhet të klikoni opsionin përkatës si në foto:

Shto automjete per krahasim per njoftim

 

Hapi 2

Pasi të keni klikuar opsionin për të shtuar makinë për krahasim ju drejtoheni tek njoftimet për makina. Këtu ju duhet të zgjedhni makinat që dëshironi ti krahasoni duke klikuar opsionin përkatës si në foto:

Krahaso njoftim

Duke klikuar në atë opsion zgjidhni dy ose më shumë makina për krahasim. Pastaj klikoni në butonin e krahasimit në pjesën lart për të parë veçorit e makinave të caktuara

Rezultatet per njoftim