BMW apo Toyota – Mbishikim i dy makinave

Gjatë analizimit të këtyre dy modelve nga dy kompanit nga më të njohurat, janë verejtur shumë gjëra të ngashme. Mirpo këto dy makina Kupe kanë edhe ndryshime të shumta mes tyre. Në portale të ndryshme ishte përfolur një video në të cilen e kishin gjetur logon e BMW nën logon e një Toyota. Mirpo të dy markat kanë qenë shumë të qarta sa i përket marrveshjes së tyre. BMW ju ka siguruar pjesë mekanike për Z4 dhe Supra e fundit. Ndërsa Toyota kishte shenuar një çek të madh për BMW. Në këtë blog do sqarojm qështjen BMW apo Toyota.

BMW apo Toyota – Përformanca e dy veturave

Toyota Supra 2020 ka një motor turbocharged 3.0 litër me tetë shpejtësi me transmetim automatik. Ndërsa në vitin 2021, Supra do të ofrohet me të njetin motor. Motor turbocharged 2.0 litër që është gjithashtu i pranishem në BMW Z4 me motor bazë. Gjithashtu edhe fuqia e tij do të rritet deri në 382 kuaj fuqi. Ndryshe nga modeli i këtij viti, që ka 335 kuaj fuqi. Ndërsa kompetitiori i tij, pra BMW Z4 M40i ka pothuajse mototr identik turbo 3.0 që prodhon 382 kuaj fuqi.

BMW dhe Toyota
BMW dhe Toyota

BMW apo Toyota – Cila është më e shpejtë

Të dy makinat kanë shpejtësi të madhe. Z4 M40i arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 3.7 sekonda ndersa Supra për 3.9 sekonda pra dallimi është i vogel. Nga kjo satistikë del që BMW është më e shpejt për 0.2 sekonda. Mirpo në distanca më të mëdha verehet dallim më i madh. BMW për 12.3 sekonda e arrinë shpejtësin 186 km/h ndërsa Supra  për 12,4 sekonda arrinë shpejtësin 180 km/h. Me 1.53 tonë peshë, Supra është më e lehtë se BMW Z4 rreth 72 kilogram.

BMW apo Toyota – Cila ka çmim më të mirë

Ndryshe ngjashmërit e shumta qmimi i tyre është diqka që i bënë të ndryshme. BMW me gjashtë cilindra ka qmim që fillon nga 64.695 dollarë. Ky ndryshim ndodh nga opsionet e shumta që BMW ka. Përfshinë një opsion që kushton 500 dollarë që sherben gjatë parkimit, kontrollon këndin e vdekur, dhe të paralajmron për nisjen nga korsia juaj. Paket premium që kushton 1400 dollarë dhe paketa ekskluzive 2500 dollarë. Ngjyra mat gri ka qmim 3600 dollarë me të gjitha këto opsine mundë ta merrni me 73,295 dollarë. Ndërsa qmimi i Toyota-s është më i ulet duke e pasur parasysh që brendi i BMW ka impakt më të madh. Me shumë opsione të shtuara atë mundë ta merrni me 57,400 dollarë.