Toyota Highlander – Pse do të rdizajnohet?

Toyota Highlander ka bërë një ridizajnim të kujdesshem të modelit më të ri të SUV. Me madhësi mesatare që ka rezultuar në stilim më të mirë dhe vlerë më të mirë. Gjenerata e tretë e versionit të Toyota Highlander ende shiten me mijëra në vit. Kjo na bënë me dije përgjegjësinë që ka marrë Toyota për ridizajnimin e kësaj makine që do te lansohet në vitin 2020.

Konkurrenca e Toyota Highlander me makinat tjera është e qartë nga markat e tjera si Ford, KIA, Hyundai dhe Subaru . Prandaj ka qenë në një mënyre e domosdoshme ridizajnimi dhe përmirsimi i përformances në mënyrë që te qendroj konkurrent në treg

Toyota Highlander - Interiori

Toyota Highlander – Rishikimi

Toyota Highlander i ri është i përshtatshem për çdo stinë dhe rrugë ku vozitni. Me goma standarde 45 cm ndërsa si opsionale mundë të merrni edhe 50 cm. I izoluar shumë mirë më xhama special që ndalonë depertimin e zhurmave nga jashtë. Kjo ju lejon të shijoni më mirë sistemin mbreslënes të audio JBL 1200 Watt.

Njejt sikur modeli i kaluar edhe ky ka motor 3.5 litër V-6 dhe akoma ka 295 kuaj fuçi dhe me tetë shpejtësi. Mirpo është 113 kg më i lehtë në peshë sesa modeli i kaluar. Të gjitha modelet V-6 vijnë si 2×2 standardë mirpo nese deshironi që ta merrni si 4×4 duhet të shtoni edhe 1600 deri në $1950.

Përformanca në rrugë nuk ka ndryshime të medha kur krahasohet me modelin e kaluar V-6, përveq që është më sportiv. Toyota Highlander ka një sistem ku mund të zgjidhni terrenin për të optimizuar makinën varsisht a është baltë, rërë, dëborë. Ka hapsirë të mjaftueshme për akomodimin e 6 ose 7 pasagjerve. Kjo na bënë me dije që ka hapsirë më të madhe se Mazda CX-9 ,Chevrolet Traverse apo Atlas Volkswagen.