Përmirësimet e Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter është përditsuar në disa përformanca si dhe në disajnin e tij. Kompania Gjermane Mercedes-Benz në fillim ishte në dyshime për dërgimin e këtij modeli në tregun Amerikan. Shqetësimi i tyre ishte imazhi që kishte krijuar Mercedes në Amerikë me makinat e tij luksoze. Në vijim janë disa detaje të këtij minibusi.

Me paraqitjen e këtij modeli në treg kanë menduar se do i prishet imazhi. Mirpo tregu Amerikan është aq i madh sa që veshtirë që të refuzohet. Kështu  përfundimisht kanë vendosur që të dalin edhe në treg Amerikan.

E gjithë kjo i kishte kushtuar kompanis në një vlerë prej 500 milion dollaresh dhe kanë ndërtuar një fabrikë. Kjo fabrikë është e dyta për më së shumti prodhim të Mercedes Sprinter pas Gjermanis. Me 25.327 të tillë që kanë levizur vetem keto 10 muajt e fundit. Mirpo më shumë se dyfish shitje janë bërë në modelin SUV Mercedes GLC.

Shitjet e Mercedes Sprinter

Krahasuar me Ford shitjet e këtij minibusi janë në numer më të vogël për 130,000 për të njejten periudhë. Mirpo beson që për një periudhë të vogel do ti ngrit shitjet dhe të ngritet në konkurrencë në Amerikë. Kompania Gjermane i ka japur shumë rëndesi këtij Sprinter-i.

Brenda e ka të vendosur një monitor MBUX që ka një madhesi prej 17 deri në 25 cm. Eshtë i pari i vendosur në Sprinter deri me sot. Shoferet ose pasagjeret mundë ta kontrollojnë MBUX me zë me prekje ose me timon.

Një nga gjërat që ka rregulluar interiorin e këtij Sprinter-i, është edhe MBUX. Pastaj edhe është i ngritur dhe ka hapsirë më të madhe brenda që e bënë këtë Sprinter shumë komforte. Brenda janë edhe kontrollat e klimes dhe sistemit të ajrimit në mënyrë më të avancuar se më parë. Interiori nuk është edhe aq luksoz duke e marrë parasysh që ky është një furgon për punë. Ky furgon vjen si 4×4 V-6 disel me çmim që sillet prej 59,685 dollarë deri në 70,929 dollarë për opsione  të tjera shtesë.