Makinat e perdorura kanë çmim më të ulet se një makinë e re!

Një veturë e re tani ka një çmim që sillet rreth 30,000 mijë euro. Ndërsa nga ky çmim për një vit makinat e perdorura kalojnë rreth 160,000 km. Ndërsa si rrjedhoj çmimi i tyre duhet të zbritet për rreth 8,300 euro krahasuar me çmimin fillestar. Ndersa në vitin e ardhshem pritet që çmimi i saj të ulet edhe për 4,500 euro të tjera. Kështu që veturat qe jane perdorur vetem për një vit çmimi i tyre pëson një ulje të dukshme nga ai fillestar. Si makina të cilat e ruajnë kualitetin e tyre edhe pas përdorimit të tyre për vite me rradhë cilësohen Mercedes dhe Porsche. Në të njejten kohë edhe çmimi i tyre mbetet konstant.

Makina te perdorura
Kontrollo makinen në detaje para se të vendoni ta blini

Makina te perdorura – Gjerat që duhet ti kontrolloni në makinë para se të vendosni ta blini atë

Për të blerë makina te perdorura sigurisht që nuk duhet të keni parasyshë vetem pamjen e makines. Përveq pamjes së makinës ka edhe shumë gjera të tjera që duhet ti shikoni në makinë. Disa nga më të rendësishme janë ngjyra, gomat, rripat e sigurimit dhe frenat. Sigurohuni që ti kontrolloni këto gjëra që do i përmendim tani.

Makina te perdorura – Kontrolloni kilometrazhen e vetures

Mesatarisht një makinë gjatë vitit kalon rreth 160,000 kilometra. Kështu që nga kjo mundëni edhe ta vereni nese është i sakt numri i viteve që shitësi ju thot se e ka përdorur makinen. Kështu që bazuar edhe në vitet e kaluara apo më sakt në kilometrazh mundëni edhe të negocioni çmimin ne veturat qe jane perdorur.

Makina te perdorura – Kontrolloni riparimet e bëra në makinë

Shikoni nese ka ndonjë riparim në makinë që është i dukshem dhe jo krejtësisht i rregullt. Demtime të tilla mundë vereni në ngjyren e vetures, grila, xhama, gomat dhe pjeset e tjera të sigurs së makinës apo demtime të tjera që kanë mundësi të shkaktohen nga aksidentet potenciale te makines.

Veturat qe jane perdorur
Gerrvishjet e mundshme që mund ti hasni në makina të perdrura

Makina te perdorura – Kontrollo motorin e vetures

Shiko motorin nese ka ndonjë shenjë të rrjedhjes së naftës ose ujit si dhe pjeset e tjera përreth. Si dhe preferohet që të shikohet edhe nën makinë nese ka ndonjë rrjedhje tjeter. Makinat e perdorura zakonisht kanë probleme të tilla. Jo të gjitha veturat qe jane perdorur kane motorin ideal.

Makina te perdorura – Testo Radion dhe pjeset e tjera digjitale në veturë

Testo Radion ne veturat qe jane perdorur dhe pjeset e tjera digjitale nese funksionojnë në mënyrë të duhur. Kontrollo edhe dritat e makines nese janë të manovrueshme dhe nese funksionojnë si duhet. Makinat e perdorura zakonisht kanë probleme në detaje të cilat pasi ta blini mundë ti vereni. Keshtu që sa më shumë ta kontrolloni në detaje aq më pak ju mbetet të ankoheni në të ardhmen për përformancat e makinës.