BMW, është njëra nga markat më të shitura dhe më të pëlqyera në botë. Do i duhet më shume se dyfishi i shitjeve të saja aktuale të BMW X7. Në menyrë që të arrij një kosto të mjaftueshme për krijimin e një modeli me makina elektrike, kanë raportuar stafi i BMW-së.

BMW elektrike – Planet për elektrifikim të makinave nga BMW

Kompania ka bërë plane të mëdha për vitin e ardhshëm. Ku do të ofroj një numër të veturave prej 135.000 deri 145.000. Keto vetura do të jenë të modeleve të ndryshme si BMW të serisë së 7, makina spotive të seris së 8, X7 , Coupe M8, si dhe BMW i8. Këto lajme na i bëri me dije shefi i financave i kësaj kompanie, Nicolas Peter.

BMW elektrike – Numri i shitjeve të veturave të markes BMW

Vitin e kaluar pas përhapjes së statistikave, 65,000 ka qenë numri më i madhë i shitjes së makinave. Mirëpo këtë vitë po pritet që shitjet ti afrohen dyfishit të këtij numri. Thuhet se do të arrij rreth 110,000 shitje.

BMW elektrike – Fuqia dhe komente nga testuesit

Të gjithë këtë sukses dhe ngritje ja realizoj modeli X7. I cili goditi tregun në mars të këtij viti, me një motor standard 340 kuaj-fuqi, motor 4.4 litër V-8. Në Munich të Gjermanise ishte intervistuar Nicolas Peter. Ky i fundit ishte shprehur shumë thjeshtë dhe qartë rreth misionit të kësaj kompanie. Duke thenë se ”Misioni jonë kryesor është ngritja e të ardhurave”. Në ketë intervistë na bëri me dije se shitjet e makinave elektrike kanë shfaqur ngritje të madhe. Poashtu tha se shitjet e vetura elektrike janë në ngritje në të gjithë boten.

BMW elektrike – Buxheti i synuar i BMW për të prodhuar vetura elektrke

BMW po bënë një prerje të shpenzimeve rreth 12 miliard euro (14 miliard dollarë). Me qëllim të rritjes së të ardhurave për të prodhuar makina elektrike. Aksione të tilla janë duke u marre gjatë gjithë kohës në mënyre të arritjes së transformimit të industris së kompanis.

Sa i përket makina elektrike shefi ekzekutiv i kësaj kompanie kishte deklaruar se deri në vitin 2023, do të realizohet prodhimi i 25 modeleve të ndryshme. Më shumë se gjysma e tyre do të jenë makina elektrike.