Siç keni pasur mundësi ta vereni  edhe vet makinat SUV kanë qenë makinat më të shitura gjatë vitit që e lamë pas. Mirpo edhe sedanet dhe makinat e tjera sportive bëjnë pjesë në top makinat më të shitura. Në vijim janë disa nga makinat më të shitura në 2019.

 

Makinat më të Shitura –  Ford Fusion

Gjithsej 166,045 makina të tilla janë shitur gjatë vitit 2019. Ky Ford sedan me madhësi mesatare, është shitur në masë të madhe. Ndërsa prodhimi i tyre nuk do të ndalojë deri në vitin 2021. Rënia e shtijeve nuk ka filluar ende të jetë serioze nga viti 2018 në vitin 2019 ka rënë vetem 4% shitja e tyre.

Ford Fusion

Makina e dytë që do të permendim vjen nga e njejta kompani dhe ka numer më të madh të shitjeve me gjithsej 168,309 shitje. Ford explorer kishte dalë në shitje në veren e vitit 2019 mirpo renja e shitjeve të këtij modeli në krahasim me vitin 2018 ka qenë më e madhe me 26% renie.

Makinat më të Shitura – Subaru Forester

Eshtë një makinë tjeter e shitur mjaftë shumë gjat vitit të kaluar. Kjo makinë pati gjithsej 171,613 shitje. Gjatë këtij viti vetem ka pasur ngritje në shitje krahasuar me vitin 2018 për 5%.

Suabru Forester

Makinat më të Shitura – Hyundai Elantra

Ka pasur gjithsej 175,094 shitje në vitin e kaluar, krahasuar me modelin e vitit 2018 ka pasur renie. Sido që të jetë prap qëndron në top listen e makinave më të shitura.

Hyundai Elantra

Makinat më të Shitura – Subaru Outback

Ka pasur shitje të madhe të këtij modeli, me gjithsej 181,178 makina të shitura. Përqindja e shitjes së tij është ngritur për 1.3% krahasuar me vitin 2018.

Subaru Outback

Makinat më të Shitura – Nissan Sentra

Ka pasur renie gjatë vitit të kaluar për 13%. Gjithsesi prap ka pasur shitje të madhe me gjithsej 184.618 shitje. Prap se prap lansimi i modelit të rij do të bëhët në fillim të ketij viti, kështu që mbetet të pritet se si do shkojnë shitjet e tij gjatë vitit 2020.

Nissan Sentra

Makinat më të Shitura – Jeep Cherokee

Gjithsej 191,397 shitje. Numrat e shitjes së tij kanë qenë në renie për 20% me pak se në vitin 2018.

Jeep Cherokee

Makinat më të Shitura – Nissan Altima

Eshtë Sedan me madhesi të mesme, që ishte në betejë me modelet Accord dhe Camry në garen e shitjeve. Pavarsisht kësaj vlenë të ceket janë shitur 209,183 makina të tilla gjatë vitit.

Makinat më të Shitura – Jeep Wrangler

Wrangler i ri me kod JL, u shfaq në skenë në vitin 2018 ka arritur një numer të madh të shitjeve këtë vit. Gjithsej 228,032 makina të tilla janë shitur në vitin 2019.

Jeep Wrangler

Makinat më të Shitura – GMC Sierra

Ndryshe nga makinat e lartëcekura ku shumica prej tyre këtë vit kanë pasur renie. Ky model i GMC ka ngritur numrin e shitjeve këtë vit prej 8%, me gjithsej 232.323 shitje.

Makinat më të Shitura – Toyota Highlander

Ky SUV është shitur shumë mirë gjatë këtij viti edhe pse ka qenë në renie për 2%. Duke shikuar numrin e shitjeve (239.438 shitje ) të ketij modeli në vitin 2019, Toyota as nuk ka nevojë të bëjë një ridizajnim të këtij modeli në vitin 2020.

Toyota Highlander

Makinat më të Shitura – Akord Honda

Ka pasur 267.567 makina të tilla të shitura, që e ngrit mjaftë në hierarkinë e makinave të më të shitura.

 

Makinat më të Shitura – RAM Pickup

Ka numer marramendës të shitjeve gjatë vitit 2019 me gjithsej 633,694 shitje të këtij modeli. Eshtë e dyta makinë më e shitur në vitin e kaluar në Amerikë.

Ndërsa vendin e parë si makina më e shitur në Amerikë në vitin 2019 e zë Ford F-Series Me gjithsej 896,526 makina të shitura.