• Audi Rs Q8 është modeli më i ri që sjell përformanca të nivelit më të latrë të Audi Q8 SUV.
  • Ka një motor 4.0-liter V-8 me 591 kuaj-fuqi.
  • Shitjet e këtij modeli do të fillojnë në Europë në pranveren e vitit 2020. Ndërsa sa i përket kontinenteve të tjera mbetet të shihet.

Me shënimin e 25 vjetorit të Audi Sport, Audi e bëri lansimin e Audi RS Q8. Ky model kishte marrë pjesë edhe tek garat  Nürburgring me ç’rast kishte vendosur edhe një rekord të ri për SUV. Audi poashtu ka japur detaje rreth modelit SUV coupe me madhësi të mesme.

Audi RS Q8 – Performanca

Performancat e këtij modeli janë mahnitëse. Përmban  një mototr 4.0-litër dhe ka tetë shpejtësi dhe një sistem stabil të të gjitha gomave Quattro. Sistemi i mototrit me cilinder V-6 në Q8 nuk është vetem në këtë model. Eshtë përdorur edhe në modelet e tjera të Audi-s, në Audi RS6 Avant dhe RS7 Sportback.

Në Europë Audi RS Q8 do të ketë 591 kuaj-fuqi, dhe do të arrijë shpejtësin prej 100 km/h vetem për 3.8 sekonda.

Audi RS Q8 nga mbrapa

Audi RS Q8 – Karakteristika tjera

Audi RS Q8 ka një sistem hibrid me 48 volt. Përdor një bateri litium-jon. Kjo i ndihmon të rrit efikasitetin kur ngadalësohet dhe kur nuk kërkohet energjia e plotë. Audi është përkujdesur edhe në kursimin e karburantit duke e mbyllur gjysmën e cilindrave. Sikur kjo edhe Audi RS7 dhe RS6 e ka mundësinë e përdorimit të coasting. Kjo është menyre e kursimit të karburantit që ju keni mundësi ta lëshoni në rast se ka trafik. Në këtë rast motori i Audi RS Q8 punon me shpejtësi më të vogel. Kjo është efektive në mes të shpejtësis prej 55 km/h deri në 150 km/h, ndërsa në Amerikë nuk do të jetë i mundshem.

Absorbimi i ajrit është me i madh, dhe sportiviteti i makines është opsional. Audi RS Q8 përveq shpejtësis vjen edhe më rripa të zi dhe me një zhurëm shumë tërheqëse. Si opsione të ngjyres janë nëntë, pavarsishtë se çfarë ngjyre e zgjedhni, Audi RS Q8 vjen edhe me një grilë specifike në të dyja anët përpara dhe mbrapa. Kjo e zmadhon makinen për 1.2 cm përpara dhe 0.5 cm mbrapa.