Përparsitë e BMW e serisë 7:

  • Fuqi të butë hibride
  • Interior shume të bukur
  • Shumë i qetë edhe në shpejtësi të madhe

Mangesitë e BMW e serisë 7 :

  • Grila e perparme
  • Ndjenjë e dobët e frenave

 

BMW e serisë 7 ka qenë nje luftë e madhe mes çunave në Munich. Arsyeja e gjith kësaj lufte qëndron 240 kilometra larg në perendim të këtij qyteti, në qytetin e Stuttgart-it. Ku gjendet kompania tjeter gjermane e makinave Mercedes-Benz S-Class. Për dekada të tëra ka qenë konkurrenti më i fortë në këtë segment si dhe më i shitur.

BMW e serisë 7 – Karakteristikat

BMW e serisë 7 2020 ka shumë vyrtyte të ngjashme me modelin e saj konkurruent Mercdes-Benz S-Class. Janë fokusuar më shumë në krijimin e një komforti më të madhë brenda makines. Makina është e ngarkuar me nje teknologji krejtësisht moderne dhe të avancuar. Ka një grilë të madhe perpara që bjen mjaftë shumë në sy. Pa marrë parasyshë kritikave të marra për dukjen e saj, ajo ka një funksion mjaftë të dobishëm në ajrosje të makinës.

Modeli i  mëparshem 740w, kishte një motor 2.0 me katër cilindra që punonte me motorin elektrik dhe i kishte tetë shpejtesi. 745e ka berë nje kombinim me 280 kuaj-fuqi me motor 6.0 Liter dhe me 600 kuaj-fuqi. E gjithë kjo rritje e fuqis ka mundësuar rritjen e shpejtësis ne masë mjaftë madhe. Me BMW e serisë 7 shpejtesia prej 100 km/h arrihet vetem për 4.8 sekonda. Ndërsa vetëm për me shumë se 8 sekonda(13.3 sekonda) arrinë shpejtesinë prej 170km/h.

BMW e serisë 7 – Karburanti

Shpejtësia e ketij modeli është rritur mjaftë shumë, si dhe fuqia e bateris është avancuar. Mirëpo udhetimi maksimal që mund të behet me një rezervar të mbushur ka treguar ulje në krahasim me modelin e më parshem. Modeli i kaluar të mundesonte udhetim prej 102 kilometrash, ky model të mundeson vetem 90 kilometra udhëtim.