Modelet e shpërndara nga Mazda çdo here sjellin risi në dizajnë që është një nga cilësit e tyre si markë e makinave. Ky model i ri Mazda CX-5 po del të jetë mjaftë i mirë sa i perket këtyre dy cilsive.

Mazda CX-5 – Karakteristikat

Mazda CX-5 është e disponueshme për vetem me tërheqje me të gjitha gomat (4X4). Ka motor 2.0 litër, dhe një çmimin që sillet rreth 39.850 dollarë. Me këtë çmimin janë të përfshira edhe sistemin audio të cilsisë më të lartë, me drita adaptuese, timon që nxehet, ulese të rralla, dhe një kamer 360 shkallë. Kjo kamerë është shumë e dobishme gjatë parkimit. Ndërsa nese deshironi ta merrni këtë makinë pa këto opsione, keni mundësi ta merrni me çmim prej 25.395 dollarë. Ky çmim është i përafert me çmimin e Jeep Cherokee ose GMC Terrain Denali.

Mazda CX-5

Mazda CX-5 – Dizajni

Pas përvojes së testuesve, me këtë makinë ka pasur shumë pak ankesa dhe kritika sa i perket përformances dhe dizajnimit të saj. Nese një model arrin të ju ikë kritikave të testuesve atëhere ata ja kanë arritur qellimit të tyre. Kështu që duhet makinen ta vendosin në treg sa më shpejt.

Në eksperiencen e juaj të parë në këtë makinë nga zhurma e saj do të prisni një shpejtësi më të madhe, duke mos e anashkaluar faktin që është e shpejtë. Kjo Mazda arrinë shpejtësine nga 0 km/h deri në 100 km/h për 6.2 sekonda. Në konkurrencë me makinat e tjera mbetet pak mbrapa. Motori që vjenë me çmim bazë në këtë Mazda CX-5 ka 187 kuaj fuqi.

Mazda CV-5 brenda ka një ekran 7 inch, që nuk është edhe aq i mirë.  Duke e marrë në konsiderat edhe madhesin e tij, ekrani nuk është edhe aq i qartë në largësi më të medha. Teknologjia në përgjithsi e kësaj makine nuk është nga më të mirat që kemi sot në treg.

Sa i perket përformances në dimer e kanë shumë të mirë. Pasi që testuesit kishin kaluar edhe një ditë në Kanada ku tanimë rruget ishin të mbushura me dëborë. Mirpo CX-5 nuk e kishte penguar udhetimin e tyre gjatë testimit në rruget e Kanadas. Këto makina janë të paisura me goma dimri nga Nokian Hakkapeliitta R3.