Kurseni karburant gjatë vozitjes së makinës

Duke blerë karburant disel apo karburant benzine, më të lirë në treg është një ide e mirë dhe që funksion. Por ka edhe disa gjëra të tjera të cilat do ju ndihmojnë të kurseni karburant në makinen tuaj. Tani do i përmendim disa nga makinat që hargjojë më pak dhe disa këshilla se si të kurseni karburant gjatë vozitjes së makines.

Kursimi karburantit – Këshillë që ta keni parasyshë gjatë vozitjes për kursim të karburantit

Gjatë vozitjes së makinës në qytet apo vende të tjera era që fryen në drejtim tuaj ka një impakt në humbje të karburantit sado të vogel. Në rast se po vozitni në shpejtësi normale, e aq më pak në shpejtësi më të madhe, preferohet që dritaret e makines të mbyllen. Njejt edhe dritarja në kabinë të mbahet mbyllur. Hapja e dritareve në makinë sipas studimeve humb më shumë se 20% të karburantit të makinës. Pra merreni si sugjerim, që gjatë vozitjes mos i hapni dritaret e makines, në menyrë që të kurseni karburant.

Kurseni karburant

Kursimi karburantit – Cila është shpejtësia më e mirë për të kursyer karburant

Testuesit e makinave vazhdimisht bëjnë teste se qka ndikon në kursim të karburantit. Një nga këto studime thotë që ulja e shpejtësis nga 130 km/h në 110 km/h ka ndikim të madh. Mbajtja e kësaj shpejtësie konstante ka mundësi të ju kursej rreth 25% të karburantit në makinë. Nese e ulni shpejtësin nga 110 km/h në 90 km/h do ju kursej edhe një 10 përqindësh të karburantit. Normalisht kur zona e shpejtësis është me e ulet. Pasi që keni arritur një shpejtëi me automjet dhe ju duhet të ndaleni. Dhe pastaj të niseni prap nga një shepjtësi e vogel, edhe kjo ndikon mjaftë shumë. Duhet të jeni të kujdesshem edhe në servisimin e makinës. Rol të rendesishem që të kurseni karburant luan edhe mbajtja e vajit të duhur të motrit të automjetit.

Kursimi karburantit – Këshilla shtesë se si të kurseni karburant

Vazhdimisht preferohet që të shikoni gomat e automjetit. Kjo që do permendim ndoshta nuk luan rrol shumë të madh. Mirpo e përfshinë një 2 përqindësh të shpenzimit të karburantit. Para se të bëni një udhetim shikoni nese gomat janë të fryera mjaftueshem. Hiqni nga makina pesha të panevojshme sepse edhe pesha logjikisht ka ndikim që të kurseni karburant. Sipas testuesve makinat automatike përdorin rreth 10% deri në 15% më shumë karburant se makinat manuale. Mundë të tingëlloj pak absurde, mirpo reduktimi i përdorimit të automjetit është mënyrë e mirë. Provoni të ecni ose të përdorni bicikleta në distanca më të vogla, pse jo?

udhetoni me bicikletë

Kursimi karburantit – Disa nga automjetet më ekonomike në treg

Kursimi i karburantit të makinës, varet edhe se qfar makine keni. Ne kemi bërë një përbledhje të makinave më ekonomike në treg. Honda Insight është makinë kompakte dhe ndër makinat më ekonomike të prodhuara ndonjë here, me karburant disel. Makinat të prodhuara nga Honda në përgjithsi janë ekonomike. Toyota Prius është me transmetim automatik mirpo është shumë ekonomike me karburant disel. Ford Fushion Hybrid FWD, i cili poashtu ka transmetim automatik dhe me karburant benzine apo disel. Ford Fiesta me karburant disel, poashtu do të ishte një ide e mirë.

Karburant disel