Gjenerata e tetë e Volkswagen Golf do të sjell disa risi shumë të avancuar. Si çdo herë sjell një model të bukur dhe komfort për shoferin. Në krahasim me modelet e kaluara të Volkswagen Golf, që me lansimin e secilit prej tyre bëhej një lajm i cili e merrte vemendjen e njerëzve, sipas parashikimieve besohet se me lansimin e e gjenerates së tetë të Golfit nuk do të jetë e njejt si të tjerat.

Thuhet se nuk është e sigurt edhe depertimi i kësaj gjenerate në tregun Amerikan. Kjo më shumë ka ndodhur për arsye të elektrifikimit të Golf ID.3.

Volkswagen Golf 8 nga prapa

Volkswagen Golf 8 – Dizajni

Inxhinieret dhe projektuesit Gjermanë të kompanis Volkswagen kanë tentuar të bëjnë një dizajnë më unik në Golf 8. Në krahasim me modelin e kaluar Golf 7, propercionet e tyre janë përafresisht të njejta. Vërehet menjeherë që dallon me modelet paraprake, të veqantë e bëjnë disa aspekte. Duke marrë parasyshë që grila e Golf 8 është  më e hollë dhe me ndriqim të theksuar.

Volkswagen Golf -Interiori

Volkswagen Golf ka bërë shumë përparime në interior. Përveq pamjes së jashtme evoluimin e tij e bënë të mundur edhe interiori i tij si dhe teknologjia e tij mbreslënese. Me dy ekrane TFT, që japin mundesi të kontrollit me prekje me përformanca shumë të mira. Veqanarisht harta paraqitet shumë shpejt, çelsat janë me prekje, janë reduktuar shumë sjelljet analoge. Eshtë bërë digjitalizimi i shumë prej kontrolleve që më parë kanë qenë manuale, përfshirë ndezjen e makines.

Volkswagen Golf 8 – Performanca

Komforti i Volkswagen Golf ka mundur të jetë edhe me e mirë sipas testuesve. E vlërsuar me një fuqi prej 148 kuaj fuqi. Ky model i Golf arrinë shpejtësinë prej 100 km / h për 8.5 sekonda. Ka shpejtësi maksimale deri 228 kmh. Edhe gjatë vozitjes në shpejtësi më të medha nuk të jep ndjenjen e shpejtësis për arsye të stabilitetit të kësaj makine. Kompania e Golf, ende nuk ka shpallur ndonjë detaj se a do të përfshinë edhe tregun Amerikan. Për të mesuar më shumë detaje rreth kësaj makine mbetet të pritet.