Audi e ka bërë një ridizajnim të SUV-it të saj të ri. Por cili është më i mirë ky, apo rivali i saj i perjetshëm BMW? Në vijim është krahasimi i BMW X1 – Audi Q3.

BMW X1 – Audi Q3

Makinat SUV janë shumë në trend dhe ka qënë në rritje prodhimi i tyre prej pothuajse nga të gjitha markat luksoze. Si rivale më të medha gjatë kësaj kohe kanë qenë BMW X1 – Audi Q3.  Audi Q3  i ri ka shfaqur nje transformim të madh ne krahasim me modelin e kaluar që ishtë shfaqur në vitin 2011. BMW X1 ka qenë i lanësuar që nga viti 2009. Një model tjeter i tij kishte dalë në vitin 2016 dhe do të shfaqet me një version të ri në vitin 2020. Me një pamje shumë më të bukur dhe me shumë ndryshime në krahasim me versionet e mëparshme. Pra a mendoni që SUV Audi Q3 është më bindes?

BMW X1 – Audi Q3 – Dizajni

Këto janë disa veçori në diazjnin e BMW X1 – Audi Q3. Në menyrë që të qendroj në konkurrence me BMW X1, Audi e ka rritur madhësin e Q3-shit të lanësuar këtë vitë. Në krahasim me modelin e kaluar kjo Audi është 10 cm më e gjatë dhe diku 2.30 cm më i gjerë.  Perveq kësaj ka berë edhe zgjerimin e bazës së gomave prej 260 cm në 270 cm. Të gjitha keto e bëjnë Audin më të gjatë se 50 cm, Audi ka edhe një  peshë më të madhe se BMW. Ja tejkalon me peshë BMW-s me më shumë se 90 kg.

BMW X1 – Audi Q3 – Krahasimi

Për kundër përparsive të Audis në këtë rivalitet, BMW ka një formë më të mirë. Kjo i mundëson një shpejtësi më të madhe edhe pse të dyja kanë fuqi të njejtë. Të dyja janë të paisur me motor 2.0 litersh dhe me 4 cilindra, që ka qenë një rastësi sepse të dyja kanë fuqi që sillet rreth 228 kuajfuqi.  Poashtu kanë 8 shpejtësi dhe me mundësi të shendrrimit në modin sport ose manual.

BMW X1 – Audi Q3 – Çmimi

Sa i perket çmimit të BMW X1 – Audi Q3 kanë një çmim baze të njejt rreth 36,000 dollarë. BMW X1 bazik aDrive28i është 2×2. Ndersa xDrive28i është 4×4 mirpo çmimi i tij është për 2000 dollarë më i shtrenjtë. Kjo BMW X1 xDrive28i e ka edhe një model premium i cili eshtë 5000 dollarë më i shtrenjtë (45.520 dollarë). Ky model përfshinë disa shtesa më ekstra dhe më të avancuara. Ndërsa Audi Q3 S Line TFSI Quattro ka vetem 530 euro çmim më të lartë!