Me modelin Audi E-Tron, Audi ka arritur të mbuloj të gjitha mangësit e modelit të kaluar. Duke filluar nga forma e tij e cila ka disa dallime në dimensione. Dallimet vërehen në kabinën e tij e cila është me e pjerret dhe i jep më shumë një pamje sportive. Në treg do të shfaqen dy versione të quajtura Sportback 50 quattro dhe Sportback 55 quattro.

Audi E-Tron – Karakteristikat

Audi Sport 50 quattro ka një bateri me kapacitet prej 71 kWh, dhe përkunder madhësis së saj ka një shpejtësi mbreslenëse. Ky model arrin një shpejtësi prej 0 deri në 100 km/h në 6.8 sekonda. Modeli tjeter i Audi Sportback 55 quatro, natyrisht ka një shpejtësi më të madhe dhe për vetem 5.7 sekonda arrin shpejtësinë prej 0 deri në 100 km/h. Edhe pse ka nje peshë më të madhe me baterinë  e tij që peshon prej 120kg. Ka një bateri të ndar në dy nivele prej 95kWh. Këto janë të vendosura në pjesën e poshtme.

Audi E-Tron ka mundësi të karikimit deri në 80 përqind për vetem 30 minuta. Nxehtësin kjo makine e siguron prej rrymes, duke e shfrytëzuar edhe nxehtësin që krjon bateria e tij gjatë punës. Edhe kësaj makine nuk i mungon ndriqimi i kualitetit të lartë. Ka drita LED standarde dhe opsionale, që i japin një pamje shumë mbreslenëse. Tani secilen ditë e më shumë makinat po i mundësojnë shoferit një vozitje më të sigurt falë teknologjis. Edhe Audi E-Tron nuk është mbrapa në këtë aspekt,. Eshtë e rrethuar me 5 sensor radaresh, me 5 kamera, dhe 12 sensorë ultrasonikë.

Në pjesën e përparme është i vendosur një ekran prej 31 centimetrash, që mundëson kontroll të makines dhe detaje të tjera ndersa ekrani tjetër është i vendosur më poshtë prej 21 centimetrash mundëson kontrollin e klimes, këto dy ekrane janë standarde ndërsa një ekran i ngritur lartë është opsional.

E-tron i rregullt lansimin fillon në vitin 2020 pak më vonë se sa është pritur. Sa i përket kompanis  Audi, gjatë vitit 2020 do të kemi mundësinë të shohim edhe lansimin e modeleve të tjera si A6 Allroad të ri, Q3 Sportback, RS4 Avant, RS6 Avant, RS7 Sportback, RSQ3 Sportback, sedan S6, S7 Sportback dhe SQ8.