Përkundër premtimit të BMW X6 – Grila perparme po rriten

BMW lejon që grila perparme të rritet në përmasa të mëdha në BMW X6 të ri. Dizajni i ri është mjaft i dukshëm dhe përshkruhet si “më agresiv”. 

Vendimi i BMW që grila perparme të rritet, ka marrë kritika masive ngaqë automjetet pajisen me veshka gjithnjë e më të mëdha. Megjithatë kritika filloi së pari me shfaqjen e X7 në fillim të këtij viti. Edhe pse menaxhmenti i BMW premtoi disa kohë më parë për të ndaluar histerinë e madhësisë. Por kritika nuk do të pakësohej pas këtyre imazheve të modelit 2020 të BMW X6.

BMW X6 – Kritika nga gazetaret

Shumë theksuan se grila perparme është bërë vulgare. Por gazetari Jason Cammisa bëri mjaft të qartë shkakun e rritjes në grila perparme duke arsyetuar se automjete më të mëdha mund të duhen të kenë veshka më të mëdha. Dizajni i ri i grilave jo vetëm se do të mundësoj më tepër komunikim me pjesën tjetër të linjës së BMW-së. Por gjithashtu do të jap mundësi për hyrje më të madhe të ajrit. Grila perparme do të përmirësojë aerodinamikën e sedanit.

BMW X6 – Interiori

Përveç ndryshimit të grila perparme, një numër ndryshimesh të tjera po vërehen në dizajn. Një front i ashpër agresiv, dritë pak më të ngusht sidhe fletë metalike pak më të skalitura. Por ndryshimi më i madh shihet në pjesën e prapme të automjeit. Një spoiler i integruar, backlight i hollë (nga seria 8). Brendia e automjetit është poathuajse identike me X5. Me sendilje sportive të lëkurës në front. Në pjesën e pasme janë sendilje të ndara lëvizëse që rrisin kapacitetin për ngarkesë nga 580 litra në 1,530 litra.

Alternativat e motorit janë gjithashtu identike me X5. Kjo do të thotë se BMW X6 më e fuqishme do të jetë xDrive50i. Një V8 me 4.4  litra prej 520 kuaj-fuqi, 750 cift rrotullues, dhe që bën 0-100 në pak më shumë se katër sekonda.