Përkundër premtimit të prodhuesit – veshkat po rriten

BMW lejon grilën të rritet në përmasa të mëdha në X6 e ri. Dizajni i ri është mjaft i dukshëm dhe përshkruhet si “më agresiv”. 

Vendimi i BMW për rritjen e grilës ka marrë kritika masive ngaqë automjetet pajisen me veshka gjithnjë e më të mëdha. Megjithatë kritika filloi së pari me shfaqjen e X7 në fillim të këtij viti. Edhe pse menaxhmenti i BMW premtoi disa kohë më parë për të ndaluar histerinë e madhësisë, por kritika nuk do të pakësohej pas këtyre imazheve të modelit 2020 të X6. Shumë theksuan se grilat janë bërë vulgare. Por gazetari Jason Cammisa bëri mjaft të qartë shkakun e madhësis së grilave duke arsyetuar se automjete më të mëdha mund të duhen të kenë veshka më të mëdha. Dizajni i ri i veshkave jo vetëm se do të mundësoj më tepër komunikim me pjesën tjetër të linjës së BMW-së por gjithashtu do të jap mundësi për hyrje më të madhe të ajrit e cila do të përmirësojë aerodinamikën e sedanit. Përveç veshkave, një numër ndryshimesh të tjera po vërehen në dizajn. Një front i ashpër agresiv, dritë pak më të ngusht sidhe fletë metalike pak më të skalitura.

Por ndryshimi më i madh shihet në pjesën e prapme të automjeit: një spoiler i integruar, backlight i hollë (nga seria 8). Brendia e automjetit është poathuajse identike me X5, me sendilje sportive të lëkurës në front. Në pjesën e pasme janë sendilje të ndara lëvizëse që rrisin kapacitetin për ngarkesë nga 580 litra në 1,530 litra.

Alternativat e motorit janë gjithashtu identike me X5. Kjo do të thotë se X6 më e fuqishme do të jetë xDrive50i, një V8 me 4.4  litra prej 520 kuaj-fuqi, 750 cift rrotullues, dhe që bën 0-100 në pak më shumë se katër sekonda.