Tesla është kompani që prodhon vetura elektrike. Vetura elektrike të reja që priten të shfaqet këtë vitë do quhen Cybertruck. Elon Musk na bëri sot me dije nga një shkrim i tij në rrejtin social twitter që tani ka ardhur koha e lanësimit të kamionit elektrik Tesla. Makina elektrike që do lanësohet do quhet Cybertruck. Musk poashtu na njoftoj se kur do del Tesla ne shitje.

Vetura elektrike Tesla – Informata të marrura nga Elon Musk

Twitter është rrjeti social i preferuar i Elon Musk. Elon Musk është shef ekzekutiv njerës prej kompanive më të medha që prodhon vetura elektrike, Tesla. Sot Elon Musk kishte shpërndar në twitter një njoftim për vetura elektrike. Tesla ne shitje do del në fund të vitit 2021. Siç edhe e dini Tesla është vetura elektrike pothuajse më e mir në treg. Në njoftim kishte japur detaje rreth lancimit të këtij  vagoni unik. Lancimi do të bëhet me 21 nëntor në Los Angelos, pranë fabrikës së raketave SpaceX.

Vetura elektrike Tesla- Pritshmërit e kësaj veture elektrike

Musk pretendon se vetura elektrike Teslas  që do lanësohet, do të ketë çmim më të ulët se 50,000 dollarë. Makinat elektrike që do lanësohen do ti kalojnë aftesitë e makinës Ford F-150. Për të realizuar pretendimet e tij, veturat elektrike Cybertruck do të kenë motorë të dyfishtë. Ndersa timoni do të bejë rrotullimin e të gjitha gomave. Kjo bëhet në menyrë që të bejë kthimin dhe rrotullimin me të lehtë se sa makinat elektrike të tjera konkuruese. Për më tepër, Musk ka deklaruar se do te tejkalojë patjetër Porsche 911.

Vetura elektrike Tesla – Dizajni

Veturat elektrike Cybertruck, nuk dihet shumë se si do të kenë dizajnin. Megjithëse në internet janë shprendarë shumë spekulime. Në një bisedë me Elon Musk rreth kesaj teme ai ishte pergjigjur shumë shkurt duke thënë se do te jetë “Unike”. Si dhe kishte treguar se Cybertruck nuk duket fare sikur fotot e shprendara në internet.

Makina elektrike Tesla – Eksperienca e Musk në Cybertruck dhe modelet në shitje

Musk e kishte testuar makinat elektrike më parë, e posaqërisht vagoni në verën e vitit 2018. Ai kishte dëshmuar se vagoni do të përmbajë “Priza të enregjisë elektrike që lejon ,një fuqi mjaftë të madhe si dhe nuk ka nevoj për gjenerator”.

Tesla ne shitje tani ka tre modele: Tesla Model S  pastaj Tesla Model 3 si dhe Tesla Model X. Aktualisht Tesla ne shitje po planifikon lansimin edhe të një modeli tjeter brenda ketij viti të quajtur Model Y. Mirpo tani për tani ka bërë vetëm zbulimin e një versioni të ri të Tesla Roadster.

Makina elektrike Tesla – Tesla ne shitje ne Kosovë dhe Shqipëri

Tesla ne shitje ne Shqipëri dhe Kosovë janë të rralla. Vite më parë në vitin 2014 ishte mbajtur një konferencë për Tesla model S. Kjo u bë në menyrë që të ti shprendaj patentat nga veturat elektrike në qendra të ballaknit. Ku ndër to u vizitua edhe Prishtina dhe Tirana.