Elon Musk na bëri sot me dije nga një shkrim i tij në rrejtin social twitter që tani ka ardhur koha e lanësimit të kamionit elektrik Tesla, të cilin e ka quajtur Cybertruck.

Twitter është rrjeti social i preferuar i Elon Musk si shef ekzekutiv njerës prej kompanve më të medha të makinave elektrike, Tesla. Sot Elon Musk kishte shpërndar në twitter një njoftim, në të cilin kishte japur detaje reth lancimit të këtij  vagoni unik, lancimi do të bëhet me 21 nëntor në Los Angelos, pranë fabrikës së raketave SpaceX.

Musk pretendon se vagoni Teslas do të ketë çmim më të ulët se 50,000 dollarë dhe do ti kaloj aftesitë e makinës Ford F-150. Për të realizuar pretendimet e tij, Cybertruck do të ketë motorë të dyfishtë ndersa timoni do të bejë rrotullimin e të gjitha gomave, në menyrë që të bejë kthimin dhe rrotullimin me të lehtë se sa makinat të tjera konkuruese. Për më tepër, Musk ka deklaruar se do te tejkalojë patjetër Porsche 911.

Për pamjen e Cybertruck, nuk dihet shumë megjithëse në internet janë shprendarë shumë spekulime. Në një bisedë me Elon Musk rreth kesaj teme ai ishte pergjigjur shumë shkurt duke thënë se do te jetë “Unike”, si dhe kishte treguar se Cybertruck nuk duket fare sikur fotot e shprendara në internet.

Musk e kishte testuar vagonin me parë, në verën e vitit 2018, ai kishte dëshmuar se vagoni do të përmbajë “Priza të enregjisë elektrike që lejon ,një fuqi mjaftë të madhe si dhe nuk ka nevoj për gjenerator”.

Tesla tani për tani i shet tre modele të saj:Tesla Model S  pastaj Tesla Model 3 si dhe Tesla Model X, aktualisht Tesla po planifikon lansimin edhe të një modeli tjeter brenda ketij viti të quajtur Model Y, mirpo tani për tani ka bërë vetëm zbulimin e një versioni të ri të Tesla Roadster.