Sipas studimmeve të bëra në Harvard, thuhet se një shofer i makines mesatarisht në makinë kalon rreth 1-2 orë. Kështu që nese kjo është koha sa edhe ju rrini në veturen e juaj, atëhere është shumë rendesi komoditeti në vaturen e juaj për shendetin e juaj fizik dhe mental. Makinat e rehatshme do të ju mbanin larg nga këto probleme. Me ndjekjen e këtyre këshillave edhe rehatia e juaj do të rritet.

Rehatia në makinë – Filterat e ajrit në veturë

Sigurohuni që filterat e ajrit në makinen e juaj janë të pastruar. Në filtera ka mundësi të mbetet pluhur, polen, smog apo ndotes të tjerë. Në menyrë që të parandaloni hyrjen e këtyre ndotesve në veturen e juaj, është e domosdoshme që ti pastroni ato. Nese filterat fillojnë të keqësohen atëhere ju do e ndjeni një aromë të pakendshme. Pastaj edhe zhurma është më e madhe dhe rrjedhja e ajrit brenda është më e vogel. Para se të vendosni ta ndërroni krejtësisht pastrojeni njëhere! Këtë mundë ta bëni thjesht me një leckë të lagur. Honda, Toyota, Mitsubishi janë disa nga modelet që shquhen për filtrim të mirë të ajrit. Veturat e rehatshme ju ndihmojnë që ju të rrini më gjatë në makinë, dhe të ndjeni më pak lodhje.

Rehatia në makinë –  Aroma e këndshme në makinë

Është shumë e redesishme që aroma brenda makines suaj të jetë e këndshme. Kjo do ju jap juve një qetësi mendore dhe gatishmeri fizike. Gjitashtu aroma e mirë të jep ndjenjen e pastertis. Sa me e mir aroma edhe makina me e rehatshme do të jetë. Sa  përket aromes ju mund ta blini arome të cilat mundti varni diku në makinë. Mirpo më e efektshme është ngjitje e aromatikëve në sistem të ajrimit. Aroma e pakëndshme është diqka që veturat e rehatshme nuk duhet të kenë asesi.

Rehatia në makinë – Vendosni një mbeshtetese

Jo të gjitha makinat kanë ulse që ju japin komoditet të mjaftueshem. Mirpo kjo nuk do të thotë se nuk mundë të krijoni një komoditet brenda makines qfare do qoftë ajo. Kështuqë me vendosjen e një mbeshtetse në makinë ju do të mbroni trupin nga shumë dhimbje poteciale. Kryeshit këto dhimbje do ju shfaqen në shpinen e juaj apo në muskujt e kraheve. Hyundai, Mercedes, Volkswagen jnaë vetem disa nga prodhuesit më të mirë të makinave të rehatshme. Kryesisht makinat e rehatshme janë ato më luksoze dhe me çmime më të larta. Mirpo komoditet mundë të krijoni në çdo makinë. Makinat e rehatshme kanë shumë përparsi edhe në treg të makinave nese mendoni ta shitni atë.

Komoditet në makinë do ju sjellin edhe këto:

  • Vendosni një rrip mbi timon shtesë
  • Rregulloni ulsen e juaj
  • Vendosni një rrip shtëse më tëbutë mbi rripin e siguris në mënyrë që të mos ju shkaktoj dhimbje në krahun e juaj.
  • Nese ulsja e juaj është e thellë atëhere ju mundë ta blini një pjes shtesë që ta vendosni në pjesen e poshte të ulses (shikojeni në foto).