Modelet e reja nga dy kompanit e njohura Gjermane, kanë sjell dy makina që në dukje janë shumë të ndryshme por e ndjekin të njejtin ideal. Bëhet fjalë për Porsche vs Mercedes. Këto dy makina janë të mahnitshme. Sjellin nje rehati të përditshme dhe komoditet gjatë rruges të pakrahasueshem. Të dyja makinat kanë çmime të larta që shpërthejnë në vlerë mbi 100,000 dollarë. Të dyja makinat hyjnë në listen e top 10 makinave më të mira deri më tani.

Porsche vs Mercedes – Përformanca e Porsche 911 Carrera

Në luften Porsche vs Mercedes, Porsche Carrera S ka një çmim prej 122,540 dollarë. Që e bënë Porsche më të shtrenjet se kundërshtari i tij. Me 443 kuaj fuqi twin-turbochaged 3.0 Litër. Me një version manual me shtatë shpejtësi dhe një tjeter automatik me tetë shpejtësi. Këtu do i përmendim disa nga opsionet që kjo makinë ka: Drejtimin e gomave të pasme me vlerë prej 2090 dollarë , paketa Sport Chrono që ka vlerë prej 5460 dollarë, dhe 440 dollarë shkojnë drejt Sport Seats Plus, të cilat ende kanë manovrim  manual përpara.

Mercedes GT

Porsche vs Mercedes – Përformanca e Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT është vetura bazë e modelit, me çmim bazë prej 116,895 dollarë. Ky model posedon gjithsej 469 kuaj fuqi 4.0 Litër V-8 me dy turbina. Nga të gjith prodhuesit e makinave moderne, Mercedes del të jetë më i miri. Mercedes vazhdon të sjellë në treg makina Sportive V-8 që të sjellin një eksperiencë në makinë të jashtëzakonshme. Kështu që në këtë krahasim Porsche vs Mercedes, Mercedes ka shpejtesi më të madhe.

Porsche vs Mercedes – Krahasimi i dy makinave

Pas testimit të dy makinave nga testuesit Amerikan, dolen në përfundim me disa statistika që Mercedes doli të dominoj. Mercedes me motor V-8 del të jetë më i fuqishem se Porsche V-6. Mercedes poashtu ka më shumë karakteristika dhe më i leht të manovrohet se sa Porsche. Megjithëate brenda në makinë mund thuhet që Porsche të jep komoditet më të mirë.

Porsche Cayene

Sa i përket peshës Porsche vs Mercedes, Mercedes-AMG GT ka 146 kilogram më shumë se Porsche edhe pse në pamje të parë mundë të duken me dimensione pothuajse të njejtë. Ky Mercedes arrinë shpejtësinë prej 0 km/h deri në 100 km/h për 3.5 sekonda. Nga shpejtësia prej 112 km/h ky Mercedes u ndal për 47 metra. Ndërsa Porsche nga e njejta shpejtësi u ndal për 42 metra, pra për 5 metra më pak.

Që nga fillimi i krijimit të Porsche 911, kishin pasur qëllim të krijimit të një makine Sportive të përditshme. Ndërsa ky version i fundit dëshmon që qëllimi i tyre është realizuar më mirë se kurr. Cili është mendimi juaj në këtë krahasim Porsche vs Mercedes?!