Bentley Continental GT është I gatshëm për 2020, dhe përveç ndërtimit të një makine më të mirë Bentley prapë ofron dy zgjedhje të motorëve. Opsioni më I madhë me 12 cilindra kushton $16,100 më shumë se sa niveli më I ulët me 8 cilindra dhe ofron 84 kuaj fuqi më shumë. Me 84 kuaj fuqi më shumë W-12 që peshon 58 kg më shumë, kap shpejtësinë 100 kmh për 3.2 sekonda dhe kalon gjysmë kilometri për 11.4 sekonda.

Sipas testimeve të the CarandDriver pavarësisht nga pesha e madhe dhe nga prirjet luksoze Bentley Continental I fundit tregojë performanca mjaft të mira.

Megjithëse peshon me shumë se 2 tonë, Bentley Continental GT V8 arrinë në 100 kmh për vetëm 3.3 sekonda. Qëndro brenda në këtë makinë dhe do të kalosh gjysmë kilometri për 11.7 sekonda me shpejtësinë 190 kmh. Kapja e shpejtësisë 170 kmh merrë 28.4 sekonda që është prapë impresive.

Mund të jetë e vështirë që të vendosni të shpenzoni më shumë se 200.000 euro në një makinë si Bentley që të jep përshtypjen se nuk është ekonomike sa I përket karburantit. Sipas testimeve ekonomike të Bentley Continental GT V8 ka rezultuar se ky model do të kalojë 45 km me shpejtësinë120 kmh.

Bentley Continental GT ka veçoritë e shpejtësisë, efikasitetit dhe peshës së rëndë. Rrallëherë këto karakteristika jetojnë së bashku në një harmoni kaq impressive si në këtë model.