Modeli i ridizajnuar i Nissan Sentra duket sikur Nissan Altima mirpo më i vogel. Por sigurisht ka më shumë fuçi. Menjehere pasi të hyni brenda kësaj makine mund të vereni ndryshimet në interior dhe funksionalitet. Nuk janë fare të ngjajshme me Nissan Sentra të modeleve të më parshme. Kjo është një nga cilësit e tij. Stili i tij është i veçant, ka një timon me fund të drejt edhe pse ky dizajn i timonit tani më është klishe.  Tani i keni pedalet më larg dhe timonin më afer. Përndryshe nga modelet e mëparshme ku timoni ishte shumë larg dhe pedalet ishin shumë afer.

Nissan Sentra

Nissan Sentra – Ndrushimet nga modeli kaluar

Me këto azhurime të thjeshta i japin jetë modelit më të ri. I ndertuar në formë të sedanit më të ri. Sa i perket vellimit brenda nuk ka humbur as nuk ka shtuar vellim brenda tij. Gjithsesi është më i gjërë se 5 cm se Nissan Sentra i kaluar. Tek pasagjeret mbrapa ju është dhënë hapsirë më e madhe. Në kabinë ka mundësi të këtë ngjyra të ndryshme. Sikurse edhe në modelin e Sentra SR që i ka pasur ngjyren gri, portokalli ose të bardhë, mund ti gjeni edhe këtu.

Nissan Sentra

Nissan Sentra – Përformanca

Nese nuk zgjidhni njërin nga versionet NISMO ose SR Turbo të gjenerates së fundme, mund të vereni që nuk ka shpejtësi konkurruese. Për këtë vit, të gjithë Sedanet Sentra marrin një version të rrymes të Rogue Sport. Një katër-cilindërsh 2.0 litër që jep 149 kuaj fuçi, arrinë shpejtësinë nga 0 km/h deri në 100 km/h për 9.2 sekonda. Shpejtësia e tij nuk mundë të duket edhe aq joshese.Por nuk është shumë më e ngadalshme se makinat e tjera konkurruese të saja në këtë vit. Gjithsesi krahasuar me Toyota Corolla me motora bazë 2020 është më i shpejtë. Shpejtësia e tij është më e madhe edhe se Sentra e mëparshme.

Nissan Sentra – Çmimi

Pa dyshim që përformanca e kësaj makine është shumë e mirë në rrugë. Me frenim të mirë dhe në kthesa është pothuajse pa asnjë barrierë. Çmim i këtij modeli fillonë prej 20.015 dollarë. Ndërsa me opsione të tjera çmimi mundë arrijë deri në 22,355 dollarë.