Doli në treg SUV makina më e re e Ford Escape. Me këtë lansim ka bërë një ridazjnim të tërë të tij. Njejt sikurse në një restaurant të cilin jemi mësuar të shkojm dhe që jemi mesuar me çmime me kompakte, për një moment restauranti e ndërron menynë e tij, dhe bjen një meny më të shtrenjet mirpo jo më të shijshme! Një gjë e tillë ka ndodhur edhe me këtë model të  ri të Ford.

Ford Escape – Interiori

Me ketë model të ri pak ka dalë nga nga stili i Ford. Brendësia e makines është shumë e mirë, me dizajnë shumë të këndshem. Posedon një ekran brenda për kontroll, me plastikë të fortë dhe shkëlqim në të gjitha anët. Mirpo sigurisht me çmim më të lartë.

Ford Escape – Përformanca

Kjo makinë si standrade vjen me 181 kuaj fuqi 1.5 Litër. Ndërsa modelet SE Sport dhe Titanium vejn me 200 kuaj fuqi 2.5 litër. Me 250 kuaj fuqi turbo 2.0 litër është i disponueshem në versionet SEL dhe Titanium. Ky i fundit tërheq me të gjitha gomat (4X4). Turbo arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 7.7 sekonda. Kjo shifer e vendosur atë në krye të klases së tij. Kjo kohë e bënë Fordin më të shpejtë sesa versionet e motorit bazë të Hyundai Tucson, Mazda CX-5, Nissan Rogue, Subaru Forester, Toyota RAV4 dhe Volkswagen Tiguan. Modaliteti 4X4 është i përshtatshem në shumë raste, për rrugë me rërë, ambiente të papërshtashme. Më shumë është krijuar për udhetime sesa për të eksploruar.

Ford Escape – Çmimi dhe opsionet

Ford Escape ka një çmim bazë prej 29,790 dollarë. Ka një gjatësi prej 4.5 metra dhe i gjërsi 1.8 metra. Kjo makinë vjenë edhe me disa opsione mjaftë të mira që normalisht edhe e rritin vleren e tij nga shuma bazë e tij. Drejtimi i kësaj makine është shumë i mirë. Ka peshë të madhe, si dhe si standarde Ford këtë herë ka sjellë, një sistem të siguris brenda makines. Në raste emergjente benë frenim automatik në rastë të humbjes së kontrollit. Të ndihmon mbajtjen e korsis tuaj gjatë udhetimit. Ka edhe opsione të cilat mundë ti blini për këtë makinë. Si opsionale mundë ta merrni vozitjen adaptive të makines, dhe ndihmen për parkim të makines.