• Mini Cooper SE ka një çmim tërheqës, por duke marrë parasyshë që me një karikim të plotë ai kalon vetem 177 km. Kjo nuk duhet të jetë makina juaj e vetme në garzhën e juaj.
  • Kompania Mini ka deshmuar se kanë marr më shumë se 15,000 kerkesa për blerjen e kësaj makine elektrike.

Mini Cooper SE – Çmimi

Kerkesa për  Mini Cooper elektrik ka qenë shumë e madhe. Kompania ka hapur librin e porosive me një çmim që fillon nga $30,750. Kjo makinë si çdo makinë tjetër elektrike për ambient është shumë e mir. Nuk liron asnjë lloj gazi ndotës. Ka dukje pothuajse të njejt sikur modelet e tjera të Mini Cooper standard. Me një mbushje të plotë të bateris kalon 177 km. Me këtë çmim Mini Cooper SE hynë në rang me gjeneraten e dytë të Nissan Leaf.

Çmimi i të cilit fillon nga $30,915. Përndryshe ky Nissan kalon më shumë kilometra me një karikim të plotë më sakt ai kalon 241 km. Ndërsa Chevrolet Bolt EV çmimi më i lartë i këtij modeli elektrik fillon prej $37,495.  Chevrolet kalon 416 km me një karikim të plotë. Ky Mini Cooper do arrin në SHBA në fund të marsit 2020.

Mini Cooper SE

Mini Cooper SE – Përformanca

Pas këtyre krahasimeve të makinave elektrike dhe rangut të tyre, strategjia e Mini Cooper SE  është e dukshme. Stili dhe përformanca ka rendësin më të madhe, sigurisht. Mini Cooper ka mjaftueshëm fansa të cilit do e blejnë këtë makinë pavarsisht çfar çmimi ka. Mbi të gjitha Mini po bënë një përpjekje që të shet edhe një makinë tjetër elektrike me çmim më të ulet mirpo nuk është një EV.

Mini Cooper SE – Shpejtesia

Mini Cooper SE vjen si standard 2×2 ka 181 kuaj fuçi. Arrinë shpejtësinë prej 0 km/h deri në 100 km/h për 6.9 sekonda. Shpejtësia e tij maksimale është 150 km/h. Mini Cooper ishte një nga makinat e para elektrike të shitura në SHBA, ku shitjet e tij kishtin filluar që nga viti 2009. Pas testimit të Mini Cooper EV, Mini dhe BMW mësuan shumë prej testesve. Ishin shprehur shumë të kënaqur nga përformanca e Mini Cooper elektrik kur e kanë krahasuar me makinat me karburant.