Lajmet e mara nga Frankfurt-i, na bënë me dije që Daimler po vazhdon testimin e Mercedes S-Class në SHBA.  Ola Kallenius kishte thënë që teknologjia e auto-pilot ka mundësi të kenë zbatim në transportin e mallrave.

Testimi i Mercedes S-Class auto-pilot

Mercedes ende nuk e ka shfaqur projektin e kompletuar. Ndërkohë që po vazhdon testimin. Mercedes po vazhdon të bëjë presion që të kryhet sa më shpejt. Thuhet që ky testim do të vazhdoj për disa muaj, ndërkohë testimi po vazhdon të bëhët në Kaliforni. Mercedes S-Class do të quhet autopilote. Por Mercedes prap preferon qe në makinë të jetë një shofer afër timonit. Kjo vlenë për sistemin pilot i cili poashtu do të ketë numër të kufizuar të shofereve.

Qëllimi i ketij programi pilot është që të permirsohet makina në mënyrë që të jetë sa më e përshtateshme për udhetim. Daimler tashmë ka bërë edhe testin e makines në Studgard në Gjermani. Eshtë hera e parë që kjo kompani po bënë testet me përsona që nuk janë të punsuar në kompanin Mercedes.

Mercedes S-Class auto-pilot

Mercedes S-Class auto-pilot – Detaje tjera

Mercedes S-Class nuk do të jetë Mercedesi i parë autopilot. Mercedes kishte ardhur me një sistem të till edhe në vitin 2017. Mirpo aftësia e drejtimit të makines ishte e ulet. Makina kishte në duar vetem 20 përqind të detyrave për vozitje. Pra ka qenë vetem një ndihmë për shoferin. Kompania po synon që me modelet e reja të bëjë më shumë se 80 përqind makinen autonome. Një hapë i madhë në këtë fushë është bërë me Mercedes S-Class. Ky model përveq që do të jetë autopilotë ai do të jetë edhe një asistent i shoferit. Duke i ndihmuar për ti mbajtur makines një distancë me makinat e tjera. Shpejtësia e makines rregullohet në kthesa dhe në kryqëzime. Të ndihmonë edhe gjat tejkalimit të makinës përpara dhe shumë e shumë përparësi të tjera.