Lajmet e mara nga Frankfurt-i, na bënë me dije që Daimler po vazhdon testimin e Mercedes S-Class në Shtetet e Bashkuara të Amerikes për kundër faktit që tani CEO është Suedezi Ola Kallenius, duke thenë që keto makina do të tejkalojn numrin e shpenzimeve me këtë teknologji kaq unike do të kenë mjaftë influenc pas lansimit të saj në tregë. Në një konforencë për shtyp në Londër Ola Kallenius kishte thënë që teknologjia e drejtimit autonom të Daimler-it ka më shumë mundësi të kenë zbatim në transportin e mallrave në rrugë më të gjata sesa për taksi.

Mercedes ende nuk e ka shfaqur projektin e kopletuar, ndërkohë që po vazhdon testimin dhe po vazhdon të bëjë presion që të kryhet sa më shpejt mirpo sipas disa burimeve thuhet që ky testim do të vazhdoj për disa muaj, ndërkohë testimi po vazhdon të bëhët në Kaliforni. Edhe pse makina do të quhet autopilote, Mercedes prap se prap preferon qe në makinë të jetë një shofer afër timonit në çdo kohë, kjo vlenë për sistemin pilot i cili poashtu do të ketë numër të kufizuar të shofereve, qëllimi i ketij programi pilot është që të permirsohet makina në mënyrë që të jetë sa më e përshtateshme për udhetim. Daimler tashmë ka bërë edhe testin e makines në Studgard në Gjermani, kjo është hera e parë që kjo kompani po bënë testet me përsona që nuk janë të punsuar në kompanin Mercedes.

Ky nuk do të jetë Mercedesi i parë autopilot, pasi që mercedes kishte ardhur me një sistem të till edhe në vitin 2017 në Mercedes E-Class, mirpo aftësia e drejtimit të makines ishte e ulet ku makina kishte në duar vetem 20 përqind të detyrave për vozitje, me një fjal ka qenë vetem një ndihmë për shoferin, mirpo kompania po synon që me modelet e reja të bëjë më shumë se 80 përqind makinen autonome. Një hapë i madhë në këtë fushë është bërë me Mercedes S-Class i cili përveq që do të jetë autopilotë ai do të jetë edhe një asistent i shoferit, duke i ndihmuar për ti mbajtur makines një distancë me makinat e tjera, shpejtësia e makines rregullohet në kthesa dhe në kryqëzime, të ndihmonë edhe gjat tejkalimit të makinës përpara dhe shumë e shumë përparësi të tjera.