Zëdhënësi I markës së njohur për makinat luksoze Mercedes-Benz ka dhënë një lajmë të ri. Ai tregoi se shefi ekzekutiv i Mercedes, Daimler kishte shfaqur interes në krijimin e një Mercedes G class elektrik.

Mercedes G class – Kur do të lansohet?

Për lansimin e një Mercedes G-Class elektrik, duhet të presim deri më shumë se 2 vite. Siç është përfolur deri ne vitin 2022. Emri I kësaj makine e cila do të jetë krejtësisht elektrike do të jetë EQG. Sipas të gjitha gjasave në të ardhmen do të shohim një G-Wagen Plug-in-hybrid. Kjo nënkupton se bateriat e tij do të mbushet nga nje burim I jashtëm I energjisë elektrike.

Suv elektriku aktual I Mercedesit quhet EQC. Gjithashtu janë vjedhur fotot të S-Class që ka shumë mundësi të quhet EQS dhe janë shpërndar në internet.

Mercedes G class – Deklarata nga dizajneret

Në janar, është intervistuar shefi I dizajnit Gorden Wagener. Pasi  ishte pyetur rreth Mercedes G class, ishte përgjigjur shumë optimist. Ai statoi se: “Ky është vetëm fillimi. Në të ardhmen do të shihni disa dizajne vërtet progresive, dhe shumë të lezetshme”. Në një tjetër intervistë të mbajtur me Ola Kallenius ai poashtu kishte sqaruar shumë, në lidhje me këtë temë. Ne si Mercedes, jemi duke investuar më shumë se dhjetë miliardë euro në makinat elektrike”. Kështu që deri në fund të vitit 2020 do të sjellin më shumë se dhjetë lloje të makinave elektrike sipas Ola Kallenius .

Në rast se Mercedes e krijon një SUV elektrik si model të ri të tij, nuk do të jetë I pari që do të bejë një makinë të ketij lloji. Kompania Austriake Kreiel e kishte bërë shendrrimin e mototrit të Mercedes-Benz G-Class në motor elektrik.

Për më shumë detaje rreth këtij modeli elektrik G Wagen na duhet të presim edhe pak . A mendoni se duhet të përhapen më shumë makinat elektrike?