Mercedes-Benz ka dhënë informata për çmimin fillestar të modelit GLB-Class ku është thënë që çmimi i tij do të filloj prej $37.595 , ku po synon të konkurroj me BMW X1. Me këtë çmim ju e merrni këtë veturë me pesë ulëse, me një motor 2.0 litër që i jepë makines fuqi prej 221 kuaj-fuqi.

Kjo makinë ka tetë shpejtësi dhe modeli i thjesht i saj është 2×2 dhe tërheq me gomat e para ndërsa modelin opsional 4×4, 4Matic mund ta merrni vetëm duke shtuar 2000 dollarë më shumë se çmimi i cekur më lartë. Sa i përket pamjes së jashtme, ka drita LED, gomat 45 cm standarde. Brenda makinës është i vendosur një ekran 17 cm i cili paraqet gjeneratën e fundit të Mercedes, pra më të avancuaren MBUX, mundë të kontrollohet me zë ose të konektohet me Apple CarPlay apo Android Auto. Teknologjia e kësaj makine është shumë e avancuar dhe si çdo makinë tjeter siguria është në prioritet, teknologjia e kësaj makine i ndihmon mjaftë shumë shoferit sa i përket siguris, duke mundësuar frenimin e automatizuar në raste emergjente, ndihmon në mos humbjen e vëmendjes gjatë vozitjes dhe shumë të tjera, mirpo me paketen opsionale është edhe vozitja gjysme autonome dhe kushton prej 2250 dollarë.

Nese krahasohet me BMW X1, del që BMW X1 me çmimin e saj prej $36,195 ka vlerë më të ulet prej $1400 dhe ka më shumë fuqi 228 kuaj-fuqi 4-cilindersh, mirpo BMW X1 4×4 kushton më shumë se $1400 se sa 4matic GLB-Class. Siç është paraparë, çmimi GLB-s ështe në mes të modeleve Mercedes-Benz GLA dhe GLC, ku GLA ka çmim prej 35.245 dollarë, ndersa GLC ka çmim me të lart prej 43.495 dollarësh. Ky model ka shumë mundësi që të filloj të shitet në fund të ketij viti.