Ky model i Mercedes Benz GLB është lansuar në Prill të vitit të kaluar. Për kundër përformancës që është e mahnitshme dhe që bënë komoditetin e një familje prej 5-6 anëtareshe. Në pamje ka disa ndryshime që nuk ishin pritur të shihen. Mungojnë këndet e drejta që më heret kanë qenë si dhe dritat e përparme nuk kanë formë të rrumbullakët.

Mercedes-Benz GLB

Mercedes Benz GLB – Çmimi dhe opsionet

Mercedes së pari do të lanësoi GLB250, ndërsa GLB35 AMG është në rrugëdalje. Kjo makinë si standarde vjen si 2×2 e që të merrni si 4×4 në vleren e saj ju duhet të shtoni edhe 2000 dollarë. Mercedes Benz GLB 4Matic ishte testuar nga testuesit Amerikan, me çmim bazë 39.595 dollarë. Mirpo çmimi i tij mundë të shkojë deri në 57.475 dollarë. Çmimi ngritet duke i marrë parasyshë ulëset prej lëkure me çmim prej 1450 dollarë, me një xhamë në kabinë që formonë një panoramë shumë të mirë me një çmim 1500 dollarë. Posedon një ekran gjithashtu prej 26 cm gjithashtu opsionale. MBUX standard vjen me opsione për tu lidhur me Apple CarPlay, Android Auto, që mund të kontrollohet edhe me zë. Mjafton që ti thoni në gjuhen angleze “ Mercedes kam ftohet” dhe ai automatikisht do fillojë të nxehet për të krijuar një ambient sa më të ngrohtë.

Mercedes Benz GLB – Interiori

Mercedes Benz GLB ka një hapsirë brenda të mjaftueshme. Do të ju bëjë të ndiheni shumë rehat pavarsisht moshes apo përmasave trupore. Interiori është njëra nga gjërat që poashtu kjo makinë edhe çmohet.

Mercedes Benz GLB – Përformanca

Me një fuçi tërheqese prej 221 kuaj fuçi, arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 6 sekonda. Në modalitetin Comfort ka një shpejtësi të vogel. Mirpo në modalitetin Sport e përmirson këtë problem që e ndihmon arritjen e një shpejtësie më të madhe. Mercedes Benz GLB ka sjellë një diferenc në krahasim me modelin GLB dhe GLC. Gjithsesi është më i mirë se dy këto modele në shumë aspekte.