Modeli i ri i Mercedes-Benz E-Class karavan, paraqet një kombinim mjaft të mirë si makinë sportive dhe shumë e rehatshme, që e benë makinë mjaft të veçantë ne llojin e saj dhe të pakrahasushme në disa aspekte.

E-Class vazhdon të tregoj rezultate të mira gjatë testimeve, duke e kaluar me sukses se cilën provë. Kjo makinë është shumë më sportive dhe njëkohesisht shumë e përshtatshme. Dizaineri Eric Tingwall kishte thënë se zakonisht kishte nënshkruar makinat SUV vetem për udhetime të gjata. Pas një vozitje që e kishte berë në Chicago si formë testuese nga ana e tij, ishtë shprehur mjaft i kënaqur duke thenë se ishte shumë bukur të vozitja një makinë kaq të ulët në tokë si dhe kishte shtuar se “vozitja dhe kontrolli i maknes ishte mahnitës, sinqerisht”.

Redaktorja e kërkimeve, Beth Nichols, kishte treguar se kishte rezervuar një makinë të tillë për dasmën e saj për arsye të bagazhit mjaftueshëm të madh dhe gjithashtu për komfortin që të ofron kjo makinë. Ambasadori kryesore i kësaj marke Eddie Alterman gjithashtu ishte shprehur se Mercedes-Benz E-Class i kishte lëne mjaft shum mbresa pas vozitjes së kësaj makine në rrugë malore me kthesa të shumta si dhe me bagazh të mbushur me pesha të rënda, ku performanca e makinës nuk ishte ndikuar per keq aspak.

Duhet cekur se vagoni E450 ka vlerë më të madhe për arsye të përmirsimit të ca detajve nga modeli i kaluar Mercedes-Benz E400, duke i dhuruar nje natyrë me luksoze. Çmimi i ketij modeli është afro 12,000 dollarë më i lartë.

Është shtuar një paketë e asistences së shoferit, duke e shtuar kontrollin adaptiv me vlerë prej 2250 dollarë, i janë shtuar edhe dyshekë të përshtatshëm për dimer, pastaj edhe disa opsione lëvizëse shtesë më të avancuara.

Ka një numër të madhë të kënaqësive që i ofron kjo makinë, me ulse prej lekure masazhuese dhe mjaftë relaksuese pas një dite të lodhshme nga puna, Mercedes-Benz E-Class Wagon është komplimentuar me fjal nga më të mirat, duke u quajtur “E këndshme rreth e rrotull” si dhe “Makinë bukuroshe”.