Krahasuar me makinat Sportive dhe SUV makinat, makinat sedan janë më poshtë me përqindje sa i përket shitjeve në treg. Mirpo prap se prap ka pasur shumë shitje të Sedaneve në vitin që lamë pas. Këtu tani do ti cekim disa nga Sedanet më të shitura dhe më të pëlqyera.

Makinat Sedan – Honda Civic

Të pakta janë ato makina të cilat i përmbushin të gjitha kërkesat e një konsumatori ideal, një nga këto makina të rralla është Honda Civic.. Ky model ka bërë një kombinim shumë të mirë të rehatis dhe përformances së makines. Vozitja e kësaj makina është e butë mirpo sportive, duke ju dhuruar një përformancë të përzier. Eshtë edhe ekonomik, dhe vjen më shumë ndihma standarde për shoferin gjatë vozitjes. Përndryshe është një nga makinat sedan më të mirë që mundë të blini.

Makine Sedan - Honda Civic

Makinat Sedan – Mazda 3

Mazda 3 është një nga makinat sedan e parë për në listën e Sedaneve më të shitur. Kjo makinë vjen me fuqi motorike prej 186 kuaj fuqi me katër cilindra dhe mundë ta merrni edhe si manual me gjashtë shpejtësi ose automatik. Si standard vjen si 2×2 ndërsa në mënyrë opsionale mund ta merrni edhe si 4×4.

Makinat sedan - Mazda 3

Makinat Sedan – Fenesis G70

Genesis G70, bënë pjesë në makinat sedan më luksoz, ku kjo markë vazhdon me traditen e saj në lanësimin e modeleve lusoze. Këtë Sedan Sportiv mundë ta merrni me katër cilindra me 252 kuaj fuçi. Ju mundë ta merrni edhe si V-6 me 365 kuaj fuçi, dhe mundë të merrni si makinë manuale ose automatike. Me një dizajnë të jashtëm shumë të bukur dhe rehatinë që të ofron brenda kjo makinë, e bënë këtë një nga makinat sedan më të mira.

Makinat Sedan - Fenesis G70

Makinat Sedan – Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia me një mototr me 280 kuaj fuçi bën pjesë në sedanet më të mirë. Me katër cilindra me transmetim manual me tetë shpejtësi. Arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 5,5 sekonda. Kjo makinë ndryshe nga të tjera të jep një ndjenjë të mirë kontrolli që makinat tjera rrallë të japin. Brendësia e tij është tërheqese mirpo jo e kualiteti më të lartë të kesaj klase.

Makinat Sedan – Mercedes-Benz C-Class

Me këtë model marka e famshme Mercedes hyn tek Sedanet më të mirë  në të gjitha aspektet, duke përfshirë edhe një çmim të përballueshem. Me katër cilindra dhe 255 kuaj fuçi me transmetim manual ose automatik. Kësaj makine i mungon dinamika e makinave të tjera konkurrente të saj. Ky është Sedani më i mirë i makinave luksoze për ata që i jepin rëndesi komoditetit dhe stilit të vozitjes.

Makinat Sedan - Mercedes-Benz C-Class