Kur krahasoni një Hatchback dhe një Sedan, mundë të vereni që interiori është më i dobishem dhe hapsira është më e mjaftueshme në Hatchback. Ndërsa kur e krahasoni një Crosover me një Hatchback, Hatchaback janë me ekonomik. Pra makinat Hatchback janë një sperkter, që përfshijnë përmasa më të vogela, argetuese dhe të shpejta.

Makinat Hatchback – Golf Volkswagen

Golf Volkswagen vjen me një çmim shumë të volitshem. Me një aftësi shumë të mirë për të qenë praktike dhe argetuese. Prandaj kjo është edhe arsye pse kjo makinë qendron në top 10 Hatchback makinat më të mira të vitit. Me teknologji shumë të mirë dhe të dobishme për shoferin.

Volkswagen Golf

Makinat Hatchback – Honda Civic

Një veturë tjeter që bënë pjes në këtë top listë është Honda Civic. Honda me këtë makinë ka deshmuar që një makinë mundë jetë shumë funksionale, argetuese dhe me çmim të volitshem. Ky model i Honda vjen në tri forma të ndryshem si coupe, sedan dhe hatchaback. Kjo makinë cilësohet si makinë ekonomike me hapsirë të bollshme. Ka shumë funksionalitete të avncuara që vijnë si standarde, duke e përfshirë edhe ndihmat e shumta të shoferit në vozitje.

Honda Civic

Makinat Hatchback – Mazda 3

Mazda 3 vjen si makinë tjeter shumë e mirë dhe kompakte. Me një motor efikas me katër cilindra dhe gjithsej 186 kuaj fuçi. Interiori i kësaj makine është shumë i bukur. Përfshin disa funksionalitete që të bënë ta krahsosh edhe me makina luksoze. Sipas vlersimeve është shumë e ngritur në hierarkin e makinave më të mira hatchback.

Mazda 3

Makinat Hatchback – Chevrolet Chevy Spark

Chevrolet Chevy Spark është makinë më çmim të përballueshem. Çmimi i tij është i ulet për shkak se edhe përmasat e tij nuk janë edhe aq të medha. Mirpo sa i përket përformancës janë shumë të mirë. Interiori i tij është mjaft i bukur me një ekran me prekje me lidhje Apple CarPlay dhe Android Auto. Mirpo ndryshe nga makina që u përmenden me lart, në këtë makinë ndihmat për shoferin janë opsionale. Kjo makinë ka më pak funksione  standarde.

Chevrolet Chevy Spark

Makinat Hatchback – Toyota Primus Prime

Është cilsuar si makina më e mirë Hatchback nga disa vlersues të makinave. Toyota Primus Prime vjen me motor me gazë ose me rrymë. Baterit e tij mundë ti karikoni në një prizë standarde prej 120 volt, dhe i nevoiten 5.5 orë ose rreth dy orë në një prizë 240 volt për tu mbushur 100%.

Toyota Primus Prime