Kia Telluride është makinë shumë e rrallë. Lanësimi i këtij modeli Kia pati një impakt të madhë. Imapkt të ngjashem pati edhe prezantimi i Lexus LS400 dhe Acura NSX në markat e tyre. Ngjajshem sikurse edhe këto makina pas lansimit të tyre, edhe Kia sjelli një ngritje të brendit të tij në treg.

Kia Telluride – Interiori

Kjo makinë dhuron një hapsirë të gjërë. Ka shumë asete luksoze që këtë makinë e bejnë mjaftë të mirë për tregun botëror. Kjo makinë i përmbush kerkesat e çdo lloj konsumatori. Posedon ulse të nxehta, me ekran me prekje brenda, me ventilim të ajrit, xhama akustik e shumë të tjera. Në këtë makinë ekziston cilësi dhe rehati në gjithqka që shihni dhe prekni. Vetem diqka i mungon luksozitetit të kësaj makine, sistemi i masazhimit që e ka Mercedes S-Class.

Kia Telluride

Kia Telluride – Krahasuar me makinat tjera

Në 100 km/h është shumë e rehatshme. Mund të themi lirisht se është më i rehatshem se Range Rover. Ka një përformancë në përgjithësi që ka kualitet të lartë. Kualiteti i tij është më i lartw se disa makina SUV që kanë çmim më të lartë se ky për dhjetra mijra dollarë.

Kia Telluride – Përformanca

Ka katër turbocharged, V-6 me 291 kuaj fuqi. Kësaj makine i mungon sportiviteti i Mazda CX-9. Mirpo ka një rehati të pakrahasueshme me makinat e tjera. Ndërsa sa i përket hapsires kjo makinë akomodon deri në 5-6 përsona. Pavarsisht moshës ju mundë të akomodoheni shumë mirë brenda tij.

Kia Telluride – Vlersimi nga testuesit

Testuesit ishin shprehur duke thënë fjalë shumë të mira për këtë makinë. Duke thënë që, ne vozitim gjatë një viti, me qindra makina dhe shumë marka të japin dhimbje koke. Mirpo kjo Kia na bëri që ti ndalim tani e në të ardhmen paragjykimet për këtë markë. Kjo makinë të jep shumë komodit dhe shumë zbavitje gjatë eksperiences në rrugë.Kjo makinë ka një çmim bazë që fillon nga 32,785 dollarë. Mirpo me opsione të tjera kjo makinë mundë të arrijë një çmim shumë më të lartë se ai bazë.