Dy modelet e reja Mercedes benz GLE dhe Mercedes benz GLS të njerës prej markave më të medha të makinave Mercedes-Benz ka sjellur një risi. Kjo risi është mjaft e dobishme për vozitësit që preferojnë të udhëtojnë në vende malore. Bëhet fjal për modin e ri, që bëhet luhatja makines.

Mercedes benz GLE – Çmimi i këtij opsioni

Ky llojë inovimi që do të jete i mundshem të shfrytëzohet në modelet Mercedes Benz GLS dhe Mercedes benz GLE. Luhatja makines do të ju mundësoi daljen nga balta apo rëra në rast se makina ka ngecur. Kjo karakteristikë është pjesë e opsionit të quajtur E-Active me vlerë prej $6.500. Ky opsion është pjesë e E-Acive Body që për tu aktivizuar i duhet posedimi i gomave prej 50-centimetra. Gomat mundë të jenë edhe më të mëdha. Në Mercedes benz GLE dhe Mercedes benz GLS mundësohet balancimi i gomave me shtypje të ajrit.

Mercedes benz GLS – Benefitet e këtij opsioni

Menjëherë pas lanësimit të kësaj ideje inovative nga marka e njohur Mercedes-Benz, përdoruesit e saj ishin mjaft të kënaqur. Ata ishin shprehur se ishte shumë argetuese dhe mjaft e dobishme luhatja vetures. Luhatja vetures është mundësuar për tu përdorur në rastë se makina ka ngecur, në ndonjë vend malorë. Për kundër këtij fakti shumica e përdoruesve janë duke e shfrytzuar atë edhe në terene të panevojshme. Si në rrugë apo hapësira të tjera me qëllim të tërheqjes së vëmendjes së njerëzve përreth.

Mercedes benz GLE – Si funksionon luhatja makines

Luhatja vetures cilësohet si modë i ri për shpëtimin e makinës nga ngecjet e mundëshme. Përdor shtypjen e ajrit për tu mundësuar luhatja makines poshtë-lartë duke rritur lartësinë tek gomat me rradhë. Për tu mundësuar luhatja vetures në Mercedes benz GLE dhe Mercedes benz GLS si parakushtë është që makina të jetë në Off-road driving mode. Luhatja makines i mundësohet vetures vetëm kur është në shpejtësi më të vogël se 100 km/orë. Pas kësaj në ekran duhet të klikohet në Offroad Assistant (Për aktivizimin e ketij modi makina duhet të jetë në marsh). Pasi të zgjidhet kjo, shtypja e ajrit fillon të pompojë, dhe fillon luhatja vetures.

Luhatja makines

Mercedes benz GLS – Funksionet shtesë

Përveq këtij modi mjaft impresiv ekziston edhe mundësia e ngritjes apo uljes së secilës gome në menyrë individuale. Kjo kryhet krejtësisht në mënyrë manuale duke përzgjedhur gomën perkatëse në ekran. Në rast se dëshironi të ndaloni modin duhet të klikoni butonin Stop në ekran. Mirëpo modi çaktivohet poashtu menjëherë pas arritjes tejkalimit të limitit të shpejtësisë.