Modeli i fundit kësaj makine u shfaq në korrik të vitit 2019. Me këtë model të tij Volkswagen tregoi se e ka përmbyllur krijimin e makines Volkswagen Beetle.

Volkswagen Beetle – Historia

Ky model ka vazhduar të prodhohet në më shumë se 80 vite rradhazi pa u ndalur as një vitë. Volkswagen Beetle kishte katër ulëse dhe dy dyer, i cilësuar si makinë me motor ekonomik. Në vitin 1930 ku shteti Gjerman sapo kishte përfunduar rrjetin e saj të ri rrugor, nga Kancelari  atëhershem Adolf Hitler. Kompania Gjermane e makinave Volkswagen kishte parashikuar krijimin e kësaj makine që do të kishte një çmim të përballueshem.

Volkswagen Beetle shikuar nga Hitleri

Volkswagen Beetle, makinë që u shit për pothuajse tetë dekada radhazi, u zhvillua nga Ferdinand Porche. Si fillim makinat u ndërtuan edhe masen civile. Pas fillimit të Luftes së Dytë Botrore u ndalua krijimi i makinave për civil. Kështu vazhdoi krijimi i tyre vetem për makina ushtarake.

Volkswagen Beetle – Prodhimi i tij ndër vite

Ndërsa deri në fund të vitit 1946, u prodhuan më shumë se 10,000 makina të tilla që dolen në treg edhe për civil. Kjo makinë kishte akoma një motor 1131 cc me vetem 25 kuaj fuqi. Deri në vitin 1955 më shumë se një milion Volkswagen Beetle ishin prodhuar në fabrika.

Në vitin 1959 në trendë ishte reklama e modelit të këtij viti, pas emertimit të kësaj reklame ” Think Small ”. Me sloganin “Maybe we got so big because we thought small”, që në shqip i bie “ Ndoshta ne u rritem sepse e menduam si të vogel ”.

Volkswagen Beetle

Deri në vitin 1972 më shumë se 16 milion Beetle ishin prodhuar. Me këtë arritje të madhe kishte arritur të bëhët makina më e shitur në botë.

Ndërsa në vitin që lamë pas Volkswagen e ndaloi prodhimin e këtij modeli duke e lanësuar modelin e fundit të tyre. Makina e fundit doli nga fabrika në Meksikë në korrik të vitit të kaluar.