Modeli i fundit kësaj makine u shfaq në korrik të vitit 2019, dhe me këtë model të tij Volkswagen dëshmoi se e ka përmbyllur krijimin e makines, që ka vazhduar të prodhohet në më shumë se 80 vite rradhazi pa u ndalur as një vitë. Ky model kishte katër ulëse dhe dy dyer, i cilësuar si makinë me motor ekonomik. Në vitin 1930 ku shteti Gjerman sapo kishte përfunduar rrjetin e saj të ri rrugor, nga Kancelari  atëhershem Adolf Hitler, kompania Gjermane e makinave Volkswagen kishte parashikuar krijimin e kësaj makine që do të kishte një çmim të përballueshem për banoret e Gjermanis, që të mund të krijohet në masë të madhe dhe pjesë me çmimet më të lira.

Volkswagen Beetle, makinë që u shit për pothuajse tetë dekada radhazi, u zhvillua nga Ferdinand Porche, inxhinier Austriak, si fillim makinat u ndërtuan edhe masen civile mirpo pas fillimit të Luftes së Dytë Botrore u ndalua krijimi i makinave për civil dhe vazhdoi krijimi i tyre vetem për makina ushtarake.

Ndërsa deri në fund të vitit 1946, u prodhuan më shumë se 10,000 makina të tilla që dolen në treg edhe për civil, kjo makinë kishte akoma një motor 1131 cc me vetem 25 kuaj fuqi., deri në vitin 1955 më shumë se një milion Beetle ishin prodhuar në fabrika.

Në vitin 1959 në trendë ishte reklama e modelit të këtij viti, pas emertimit të kësaj reklame ” Think Small ”, në një flet të bardh ishte i vendosur një makinë e këtij lloji mirpo shumë e vogel, me përshkrimin “Maybe we got so big because we thought small”, që në shqip i bie “ Ndoshta ne u rritem sepse e menduam si të vogel ”.

Deri në vitin 1972 më shumë se 16 milion Beetle ishin prodhuar dhe me këtë arritje të madhe kishte arritur të bëhët makina më e shitur në botë, duke ja kaluar Ford Model T.

Ndërsa në vitin që lamë pas Volkswagen e ndaloi prodhimin e këtij modeli duke e lanësuar modelin e fundit të tyre. Makina e fundit doli nga fabrika në Meksikë në korrik të vitit të kaluar.