Makinat e kompakte janë makina të cilat nuk preferohet ti keni të vetme në garazhën tuaj. Më shumë preferohen si makinë e dytë në garazhë për arsye të kufizimeve që të ofrojnë këto makina. Pavarsisht kufizimeve, Makinat kompakte janë shitur mjaftë shumë në vitin e kaluar. Tani do i përmendim disa nga këto makina më të shitura në vitin e kaluar.

Makinat kompakte – Volkswagen Beetle

Një nga Makinat kompakte më të vjetra. Siç e kemi përmendur në blogu “Lamtumirë Beetle” ky model i kompanis Volkswagen, është ndaluar së prodhuari vitin e kaluar. Pas më shumë se shtatë dekadave prodhimtari të tij të pandërprer (për shumë detaje të kësaj makine kliko ketu). Kjo makinë ka motor me katër cilindra vetem 170 kuaj fuqi standard. Ndërsa bleresit mundë të zgjedhin nëse deshirojnë këtë makinë manuale apo automatike. Çmimi bazë i kësaj makine është 21,790 dollarë.

Makinat kompakte - Volkswagen Beetle

Makinat kompakte – Mini Cooper

Një nga makinat kompakte që është shitur dhe e pritur shumë mirë nga konsumatoret është edhe familja Mini Cooper. Ka sjell dy modele, njëri është me dy dyer, dhe tjetri me katër dyer. Ndërsa dizajni i të dyjave është pothuajse i njejtë. Modeli me dy dyer vjen me 228 kuaj fuqi. Sa i përket dizajnit të makines Mini Cooper i qendron besnik formes së përhershme të tij, me shumë pak ndryshime elementare. Qmimi bazë i kësaj makine është 24,500 dollarë.

Makinat kompakte Mini Cooper

Makinat kompakte – Mazda 3

Ky është një nga makinat kompakte me përmasa më të larta. Mazda 3 është makinë me përmasa me të medha se makinat që janë cekur më lartë. Kjo makinë ka katër cilindra 2.5 litër është standard, me transmetim automatik me gjashtë shpejtësi. Me transmetim manual vjen me gjashtë shpejtësi, është me shumë me formë sportive. Shitjet e tij kanë qenë mjaftë kompetitive krahasuar me modelet e tjera, normalisht më përmasa të vogla. Çmimi bazë i kësaj është 22,120 dollarë.

Makinat kompakte - Mazda 3

Makinat kompakte – Golf Volkswagen

Golf Volkswagen është me madhesi mesatare, me 288 kuaj fuqi dhe 4X4 si standard. Sikur se shumica e makinave të modelit Golf interiori është i ngjashem me Audi. Duket shumë bukur, ndërsa sa i përket përformances është mahnitëse prandaj edhe hynë në top 10 më të mira të viti të kaluar. Çmimi bazë i kësaj makine është 22,740 dollarë.