BMW X7 – Mercedes GLS, që prodhohen për 13 vite vazhdimisht kanë qenë konkurrent në treg. Le të shohim se cilat janë gjërat kryesore që i veçojn këto dy modele.

BMW X7 – Mercedes GLS – Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS ishte shfaqur për herë të parë në vitin 2006 si GL. Mirpo më pas në vitin 2017 modeli i tij mori emertimin GLS. Ky model ka qendruar në treg për shumë kohë. Ka qenë vazhdimisht në përparsi krahasuar me modelet tjera si Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Ford Expedition apo GMC Yukon. Përkundër përparsive me makina tjera ne sot do e krahasojmë me BMW .

Mercedes-Benz GLS

BMW X7 – Mercedes GLS – Të përbashkëtat

BMW X7 – Mercedes GLS janë mjaftë luksoze dhe kur krahasohen nuk del të jenë asnjëra me ndonjë mangesi. Thjeshtë njëra është më e mir se tjetra në një aspekt apo tjeter. Të dyja makinat janë me përmasa shumë të medha që mund të komodojnë shtatë përsona. Me ulse që nxehen, me kontroll automatik të klimes. BMW X7 – Mercedes GLS kanë çmim që fillon nga 75,000 dollarë. Me opsione të tjera arrijnë çmim më të lartë se 100,000 dollarë.

BMW X7

Testuesit e këtyre BMW X7 – Mercedes GLS ishin shprehur se këto dy makina i kanë përmbushur pritshmërit e tyre. Sa i përket shpejtësis, rehatis, dhe përformancës në përgjithsi, kur merret parasysh edhe çmimi i tyre i lartë. GLS pavarsisht se në cilin modë është, është shumë i rehatshem. Kur është në modin Comfort, ecën në mënyrë të butë dhe nuk ndihet fare. Ndërsa BMW X7 në këtë modë është paksa problematik sepse i bënë disa levizje të trupit paksa shqetësuese. Përkundër këtij fakti në modin Sport të dyja makinat kanë përformancë të shkelqyer, duke mos i pasur aspak problem përmasat e tyre.

BMW X7 ka 335 kuaj fuqi 3.0 litërsh, ndërsa Mercedes-Benz GLS ka 362 kuaj fuqi. Pavarsisht ndryshimit që kanë në kuaj fuqi, shpejtësia e tyre është pothuajse e njejtë. Shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h e arrijnë për 5 sekonda.

BMW X7 – Mercedes GLS – Interiori

Interiori i BMW X7 – Mercedes GLS është ekstravagante, interiori i GLS ka ngjashmëri versionin e ardhshem të Maybach që do të ketë një çmim prej 200,000 dollarë. Ulset e GLS janë më të rehatshme se të  BMW X7, mirpo lëkura dhe ngjyrat e BMW X7 janë më të mira. Interiori i të dyja makinave është i përsosur në të gjitha aspektet, duke e përfshirë edhe hapsiren e mjaftueshme për çdo moshë.