BMW X4 M në shikim të parë nuk mund të duket si një makinë e shpejtë. Por  përformanca e saj në rrugë është shumë kompakte dhe nga testuesit është cilsuar si një nga makinat më të shpejta të BMW M. Shpejtësin prej 0 km/h deri në 100 km/h e arrinë për 3.3 sekonda. Pavarsisht se ka peshë prej më shumë se 2 mijë kilogram. Kjo makinë më të vertet është bërë për të impresionuar.

BMW X4 M – Krahasuar me makina të markave tjera

Krahasuar me makinat e markave si Mercedes-AMG GLC63 S coupe dhe Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio është më i shpejt. BMW arrinë shpejtësin prej 160 km/h për 8 sekonda. Mirpo krahasuar me Lamborghini Urus mbetet mbrapa për nga shpejtësia. Megjithatë BMW X4 M me çmim prej 81,395 dollarë është me e lirë se Lamborghini Urus pothuajse dyfish.

BMW X4 M

BMW X4 M – Përformanca

Kjo BMW X4 M ka një motor 3.0 me gjashtë cilindra dhe 473 kuaj fuçi ka, goma 53 centimetra. Kanjë kompresor prej 18.9 psi në motor që e ndihmon rritjen e fuçis së tij deri në 503 kuaj fuçi. Ndalohet prej shpejtësis 112 km/h në vetem 44 metra. Me codename S58 që do të trashegohet edhe në modelet e reja të BMW M3 dhe BMW M4. Ky model vjen si 4×4 dhe ka tetë shpejtësi.

BMW X4 M – Opsionet dhe Interiori

Janë shtuar edhe opsione të shumta brenda makines që më parë nuk i kemi parë. Sistemi për aktivizim të Xdrive  në BMW X4 M mundet të futet në modalitet të njëanshëm AWD Sport por vetem me kontroll të stabilitetit të fikur. Të dy modalitet Sport dhe Sport Plus e bëjnë makinen shumë të butë dhe emocionuese për ta vozitur. Ashtu sikur edhe X4 normal, edhe ky M rendësi më të madhe i kanë kushtuar dizajnit dhe komfortit. Në ulset e mbrapme mundë të ulet lirshem një i rritur dhe rehatohet. Mirpo prap BMW X3 M ka një hapsirë më të madhe. Nese deshironi një makinë SUV të shpejtë me vlerë deri në 100 mijë, atëhere ky është kampioni aktual.