Audi e ka bërë një ridizajnim të SUV-it të saj të ri, por cili është më i mirë ky, apo rivali i saj i perjetshëm BMW?

Makinat SUV janë shumë në trend dhe ka qënë në rritje prodhimi i tyre prej pothuajse nga të gjitha markat luksoze. Si rivale më të medha gjatë kësaj kohe kanë qenë Audi Q3 dhe BMW X1. Audi Q3  i ri ka shfaqur nje transformim të madh ne krahasim me modelin e kaluar që ishtë shfaqur në vitin 2011, ndërsa BMW X1 ka qenë i lanësuar që nga viti 2009 dhe një model tjeter i tij kishte dalë në vitin 2016 dhe do të shfaqet me një version të ri në vitin 2020 me një pamje shumë më të bukur dhe me shumë ndryshime në krahasim me versionet e mëparshme. Pra sipas mendimit të juaj a mendoni që SUV Audi Q3 është më bindes?

Në menyrë që të qendroj në konkurrence me BMW X1, Audi e ka rritur madhësin e Q3-shit të lanësuar këtë vitë, në krahasim me modelin e kaluar kjo Audi është 10 cm më e gjatë dhe diku 2.30 cm më i gjerë dhe 3 cm më i gjatë, perveq kësaj ka berë edhe zgjerimin e bazës së gomave prej 260 cm në 270 cm, të gjitha keto e bëjnë Audin më të gjatë se 50 cm, Audi ka edhe një  peshë më të madhe se BMË, ku ia tejkalon me peshë BMW-s me më shumë se 90 kg.

Për kundër përparsive të Audis në këtë rivalitet, BMW ka një formë më të mirë dhe i mundëson një shpejtësi më të madhe edhe pse të dyja kanë fuqi të njejtë. Të dyja janë të paisur me motor 2.0 litersh dhe me 4 cilindra, që ka qenë një rastësi sepse të dyja kanë fuqi që sillet rreth 228 kuajfuqi,  poashtu kanë 8 shpejtësi dhe me mundësi të shendrrimit në modin sport ose manual.

Sa i perket çmimit të tyre, poashtu kanë një çmim baze të njejt rreth 36,000 dollarë. BMW X1 bazik aDrive28i është 2×2, ndersa xDrive28i është 4×4 mirpo çmimi i tij është për 2000 dollarë më i shtrenjtë, kjo BMW X1 xDrive28i e ka edhe një model premium i cili eshtë 5000 dollarë më i shtrenjtë (45.520 dollarë) dhe përfshinë disa shtesa më ekstra dhe më të avancuara. Ndërsa Audi Q3 S Line TFSI Quattro ka vetem 530 euro çmim më të lartë!