Grupi i testuesve të makinave ndër makina të shumta Sportive luksoze, këtë herë kishin zgjedhur që të marrin dy makina të cilat nga markat dhe lloji i makinave që prodhojnë nuk janë edhe aq të ngjajshem. Mirpo këto dy modele janë shumë konkurrente në përformancat e tyre. Bëhet fjalë për krahasimin BMW vs Alfa Romeo.

BMW vs Alfa Romeo – Përformanca e BMW

Në krahasimin BMW vs Alfa Romeo, gjenerata e shtatë e seris së 3-tëBMW e prodhuar në vitin 2019, ka tërhequr vemendjen e njerezve mjaftë shumë që nga momenti i lanësimit të tij. Me gjithsej 255 kuaj fuqi turbocharged 2.0 litër. Posedon tetë shpejtësi transmetuese si automatik, që tërheq me gomat e para (2X2). Ndërsa me të gjitha gomat (4X4), mundë ta merrni vetem si opsion. Opsione të tjera ku ndër ta është edhe opsioni M Sport package, me çmim prej 5000 dollarësh. Në vete ky opsion përmban një serë karakteristikash. Më e rendesishmja me këtë paket vijnë edhe gomat prej 19 inqeve së bashku me goma të veres.

BMW M3

BMW vs Alfa Romeo – Vlersimi i testuesve për këto dy makina

Në krahasimin BMW vs Alfa Romeo, sa i përket Alfa Romeo Giulia TI Sport, qendron në nivel pothuajse krejtësisht të njejt me BMW M3. Njejt sikurse edhe BMW, edhe Alfa Romeo është e paisur me turbocharged 2.0 litër. Mirpo për dallim me BMW ka më shumë kuaj fuqi. Gjithsej, 280 kuaj fuqi, dhe ka tetë shpejtësi me transmetim autimatik. Tërheq më goma të para dhe poashtu gomat e tijë vijnë 19 inq. Testuesit e BMW M3 këtë makinë e kishin marrë me çmim prej 60,000 dollarë. Ndërsa Alfa Romeo Giulia e kishin marrë me çmim prej 52,240 dollarësh. Sipas tyre dallimet në përformancë dhe teknologji ishin shumë të vogla.

Alfa RomeoBMW vs Alfa Romeo – Përformanca e Alfa Romeo

Përformanca Alfa Romeo është e butë dhe më delikate, me timon shumë të mirë. Kjo makinë e bënë ndryshimin e korsisë shumë shpejtë. Pavarsisht sa është rruga e prishur apo jo e përshtatshme për makina me form të Sedanit, kjo makinë nuk e ka atë problem. Shpejtësia e tij rritet në heshtje dhe ka shpejtësi shumë të madhe. Kjo makinë arrinë shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 4.6 sekonda. Ndersa BMW M3 e arrinë këtë shpejtësi për gjysmë sekondi më shumë (5.1 sekonda). Cili është mendimi juaj në krahasimin BMW vs Alfa Romeo?.