Audi me këtë model ka vazhduar krijimin e makiave me karburant Disel në Europë, me lansmin e variantit S4 Sedan. Kjo maknë është me gjashtë cilindra turbo-disel sikurse Audi S6 dhe S7 TDI të lansuar jo shumë kohë më heret, S4 TDI arrinë shpejtejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h për 4.8 sekonda ndërsa shpejtësia maksimale e kësaj makine është 250 km/h, edhe pse pesha e këtij modeli është ngritur 100 kilogram krahasuar me modelin e kaluar. Audi S4 vagon është më i ngadalt se Sedani për të arritur shpejtësin nga 0 km/h deri në 100 km/h dallon për vetem 0.1 sekond ndërsa sa i përket shpejtësis maksimale është e njejta (250 km/h), me 349 kuaj fuqi. Gomat e tij janë me gjërsi 50 cm.

Audi S4 mund ta merrni si disel me transmetim me tetë shpejtësive automatik si dhe me tërheqie me të gjitha gomat. Njejt sikur edhe modeli i kaluar TDI edhe S4 TDI përdor një kompresor eletrik prej 48 volt për menaxhim më të mirë të karburantit.

Pas testimit të kësaj makine nga ekipi i Audi, na bënë me dije që kjo makinë do të shpenzoj 6.2 litra karburant (disel) për 100 km, me emitim të CO2 rreth 161-164 gram për një kilometer. Dizajni i makines ka mbetur i njejt nuk ka ndonjë ndryshim të dukshem në pamje, ka formë më sportive se Audi A4. Interiori i tij është shumë sportiv me vijë horizontale që përcillet rreth makines, pastaj brenda e keni edhe ekranin me prekje për kontroll, me ulse sportive dhe shumë të rehatshme, interiori në përgjithsi të jep një ambient shumë të rehatshem në këtë makinë.

Kjo makinë vjenë në fromë të tri paketave, vjen si Basic , Advanced ose S Line, secila prej tyre ka forma dhe përformanca të ndryshme. Duke marrë parasyhë përformancen dhe të rejat që kjo makinë na ka sjell qmimi i saj është i arsyeshem, edhe nuk dallimet nga modeli i kaluar nuk janë të shumta, në këtë model janë bazuar më shumë në përformancë jo në dukje, kjo makinë ka një qmim që fillon nga 49,900 dollarë.