Grupi i modeleve SUV RSAudi kishte marrë shumë kohë që të hyjë në lojë mirpo siq shihet kjo pritje ja ka vlejtur. Audi RS Q8 2020 është cilësuar si një nga makinat SUV më të shpejta që ka motor prej 591 kuaj fuçi. Arrinë shpejtësinë prej 0 deri në 100 km/h për 3.8 sekonda. Përdor një platformë MLB njejt sikur edhe Lamborghini Urus, Porsche Cayenne, dhe Bentley Bentayga.

Çfarë ka ndryshuar tek Audi RS Q8 2020

Ndryshimet e Audi RS Q8 2020 me modelin e kaluar janë shumë në detaje, mirpo që e bëjnë të duket më shumë si makinë sportive. Ndryshimet në eksterior verehen menjëhere të grila e tij e perparme dhe ajo e pasme. Si dhe ju ka shtuar edhe një spoiler i pasem më i gjatë, ndersa gomat tani i ka 58 cm. Falë motorit të tij 4.0 Litërsh V-8 me tetë shpejtësi ky model arrinë një shpejtësi maksimale prej 305 km/h. I ka 50 kuaj fuçi më shmë se Porsche dhe 50 kuaj fuçi me pak se Lamborghini Urus.

Karakteristikat Audi RS Q8 2020

Madhesia, masa, fuçia janë tri fjalët që e përshkruajnë ,më së miri këtë makinë. Audi RS Q8 2020 është një SUV dhe ka një shpejtësi më shumë se 300 km/h. Kështu në fillim mund të duket ide e keqe që ta vozitni në shpejtësi kaq të madhe. Mirpo pas vozitjes së saj do e vereni që vozitja e saj në çfarëdo shpejtësie është shumë e rehatshme dhe e sigurt. Si opsion e keni edhe aktivizimin e 4×4.

Deri tani ne kemi parë vetem foto të makines, pasi që ende nuk eshtë bërë një shfaqje e makines nga Audi. Kështu që na duhet të presim deri në debutimin e tij që ta gjykojmë më mirë.

Audi RS Q8 2020

Audi RS Q8 2020 – Çmimi

Sa i përket çmimit të Audi RS Q8 2020 ende nuk ka ndonjë lajmë. Duke e marrë parasyshë që ai do të del në treg edhe 6 muaj. Pritet që çmimi i tijë të silet rreth 125,000 dollarë. Çmim i njëjtë është përfolur që të ketë edhe Porsche Cayenne Turbo. Audi duket të jetë më e mirë se Porsche në këtë krahasim por shumë njërez thjeshtë preferojnë që makina të ketë emrin Porsche.