Me këtë model Audi ka arritur të mbuloj të gjitha mangësit e modelit të kaluar, duke filluar nga forma e tij e cila ka disa dallime në dimensione, dallimet vërehen në kabinën e tij e cila është me e pjerret dhe i jep më shumë një pamje sportive. Në treg do të shfaqen dy versione të quajtura Sportback 50 quattro dhe Sportback 55 quattro.

Audi Sport 50 quattro ka një bateri me kapacitet prej 71 kWh, dhe përkunder madhësis së saj ka një shpejtësi mbreslenëse, ky model arrin një shpejtësi prej 0 deri në 100 km/h në 6.8 sekonda, ndërsa modeli tjeter i Audi Sportback 55 quatro, natyrisht ka një shpejtësi më të madhe dhe për vetem 5.7 sekonda arrin shpejtësinë prej 0 deri në 100 km/h edhe pse ka nje peshë më të madhe me baterinë  e tij që peshon prej 120kg, si dhe ka një bateri të ndar në dy nivele prej 95kWh të vendosura në pjesën e poshtme, ky model ka mundësi të karikimit deri në 80 përqind për vetem 30 minuta. Nxehtësin kjo makine e siguron prej rrymes, duke e shfrytëzuar edhe nxehtësin që krjon bateria e tij gjatë punës. Edhe kësaj makine nuk i mungon ndriqimi i kualitetit të lartë, me drita LED standarde dhe opsionale, që i japin një pamje shumë mbreslenëse. Tani secilen ditë e më shumë makinat po i mundësojnë shoferit një vozitje më të sigurt falë teknologjis dhe avancimit të përformancave të makinave, edhe Audi nuk është mbrapa në këtë aspekt, e rrethuar me 5 sensor radaresh, me 5 kamera, dhe 12 sensorë ultrasonikë.

Në pjesën e përparme është i vendosur një ekran prej 31 centimetrash, që mundëson kontroll të makines dhe detaje të tjera ndersa ekrani tjetër është i vendosur më poshtë prej 21 centimetrash mundëson kontrollin e klimes, këto dy ekrane janë standarde ndërsa një ekran i ngritur lartë është opsional.

E-tron i rregullt lansimin fillon në vitin 2020 pak më vonë se sa është pritur. Sa i përket kompanis  Audi, gjatë vitit 2020 do të kemi mundësinë të shohim edhe lansimin e modeleve të tjera si A6 Allroad të ri, Q3 Sportback, RS4 Avant, RS6 Avant, RS7 Sportback, RSQ3 Sportback, sedan S6, S7 Sportback dhe SQ8.