Modeli i ri i Alfa Romeo Guilia që do të del në tregë në vitin 2020, është një sedan sportiv me forma të mprehta dhe stilim Italian. Ky sedan luksozë do të jetë me katër cilindra motor 2.0 litër dhe ka 280 kuaj fuqi. Këto e bëjnë këtë makinë shumë të shpejtë dhe me zhurmë shumë të mirë. Alfa Romeo Guilia standard vjen me tetë shpejtësi, dhe vetem 2×2. Mund të vij edhe si 4×4 në mënyre opsionale. Kabina duket shumë mirë, sidomos në modelet Ti Lusso dhe Ti Sport.

Alfa Romeo Guilia – Interiori

Alfa Romeo Guilia - Interiori

Alfa Romeo Guilia ka një ekranë të brendshëm me prekje. Ka një ndriqim të brendshem pak të theksuar që e bënë një ambient shumë të bukur.Kontrolli automatik i klimes, karrige prej lekures dhe shumë elemente të tjera janë standade. Nese preferoni më shumë një sedan sportiv atëhere shikojeni variantin Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio. Alfa Romeo ka bërë disa përditsime në ekranin informativ njejt edhe në modelin Stelvio SUV. Nga ekrani i cili nuk ishte me prekje dhe kishte madhesi prej 16.5 cm deri në 22 cm tani vjen standard në të gjitha makinat si ekran me prekje dhe me madhësi prej 22 cm. Si dhe një ekran tjetër i cili është i vendosur tek matësi i shpejtësis me madhësi prej 17 cm.

Alfa Romeo Guilia – Siguria

Në sigurin e Alfa Romeo Guilia po ashtu janë marrë masa duke e avancuar makinen në këtë aspekt. Eshtë bërë frenimi automatik në raste emergjente si dhe paralajmroheni përpara perplasjeve të mundshme gjatë vozitjes. Mirpo janë duke shtuar dhe shumë ndihmesa për shoferin si opsionale, edhe vozitja gjysmë autonome. Në dispozicion janë tre ngjyra të reja : Anodized Blue, Lunare white Metallic dhe Verde Visconti Metallic.

Keto janë qmimet e Alfa Romeo Guilia 2020:

Sa i përket hargjimeve që bënë kjo makine, në krahasim me makina tjera katër cilindërshe ka dal të jetë mirë. Pas testimit të tij ka dal që hargjon 3 litëra për më shumë se 25 kilometra.